Raadscommissies

De gemeenteraad laat zich door verschillende commissies adviseren. De raad heeft drie raadscommissies ingesteld die over verschillende onderwerpen vergaderen.

De commissie Ruimtelijke zaken, de commissie Maatschappelijke zaken en de commissie Bestuur en strategie. Elke raadscommissie adviseert aan de raad over onderwerpen die tot het taakgebied van de commissie horen. De raadscommissies bestaan uit raadsleden en burgerleden. Burgerleden horen tot een politieke partij uit de raad en zijn vaak specialisten op bepaalde onderwerpen.

Raads- en commissievergadering digitaal vanwege coronacrisis

De raads- en commissievergaderingen zijn openbaar, maar worden vanwege de coronacrisis digitaal gehouden. Een vergadering bijwonen is dus niet mogelijk. U kunt de vergaderingen wel live volgen of op een later tijdstip terugkijken. Wilt u weten wat er over een agendapunt is gezegd, dan kunt u dat door een specifieke zoekopdracht terugvinden. De documenten die bij de agendapunten horen, worden gekoppeld aan het agendapunt en kunnen tijdens het kijken/luisteren eenvoudig worden geopend.

Ondertiteling

Bij wijze van proef worden de raadsvergaderingen ondertiteld. U kunt de ondertiteling aan- en uitzetten met de 'cc-knop' linksonder in de video. Na de zomer volgt een evaluatie.

Bekijk de komende vergaderingen.

Bekijk het archief vergaderingen.

  • Bestuur en strategie

    Informatie over de samenstelling en de taken van de Raadscommissie Bestuur en strategie

  • Ruimtelijke zaken

    Informatie over de samenstelling en taken van de Raadscommissie Ruimtelijke zaken

  • Maatschappelijke zaken

    Informatie over de samenstelling en de taken van de Raadscommissie Maatschappelijke zaken