Kiezerspas

Als u voor de Provinciale Statenverkiezingen en/of de waterschapsverkiezingen in een andere gemeente wilt stemmen, dan moet u een kiezerspas hebben. Met een kiezerspas kunt u dan gaan stemmen in elk willekeurig stembureau in Noord-Brabant (Provinciale Statenverkiezingen) of elk willekeurig stembureau binnen de grens van het waterschap.

Uw stempas omzetten in een kiezerspas kan schriftelijk of aan de balie in het gemeentehuis. Let op: een kiezerspas kan één keer verstrekt worden.

Schriftelijk

U kunt een schriftelijk verzoek indienen voor het omzetten van uw stempas in een kiezerspas. Dit doet u door het invullen van het formulier Verzoek om kiezerspas (PDF, 8.7 kB). Dit schriftelijke verzoek tot een kiezerspas moet uiterlijk 15 maart 2019 bij de gemeente binnen zijn.

Balie

Om uw stempas om te laten zetten in een kiezerspas kunt u ook in het gemeentehuis terecht tot 19 maart 2019 om 12.00 uur. Maak hiervoor online een afspraak (kies onderwerp 'Verkiezingen'). Neem uw stempas mee naar deze afspraak. Deze stempas wordt dan ingenomen en u ontvangt direct een kiezerspas.