Laatste nieuws Gemeenteraadsverkiezingen

7 april 2022- Informateur Bernheze presenteert bevindingen

Na de gemeenteraadsverkiezingen heeft informateur Pierre Bos gesprekken gevoerd met de politieke partijen in Bernheze over de mogelijkheden om te komen tot een toekomstbestendig college. De heer Bos heeft zijn bevindingen gepresenteerd tijdens een openbare raadsbijeenkomst op 7 april. Zijn bevindingen staan in het “Eindverslag van de informateur”. Lees het verslag van de informateur


31 maart 2022- Terugkijken installatie nieuwe raad

Wilt u de installatie van de nieuwe raad op 30 maart 2022 terugkijken? Terug kijken installatie nieuwe raad.


30 maart 2022- Installatie nieuwe raadsleden gemeenteraad

Afgelopen woensdagavond 30 maart 2022 is de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Bernheze geïnstalleerd. 23 raadsleden nemen hun plaats in voor de komende bestuursperiode 2022-2026. Voor 11 raadsleden is deze installatie bekend terrein, zij waren afgelopen periode al raadslid voor Bernheze.

De gemeenteraad 2022 – 2026 ziet er als volgt uit:
Van het CDA nemen Erwin Daandels, Silvana Schoonenberg, Erik van der Wijst, Erwin van Kessel, Gert-Jan Hermes, Chantal Kanters en Mart Smits plaats in de gemeenteraad. Namens Lokaal worden de 5 zetels ingevuld door Rien Wijdeven, Gwendy Jacobs-Bardoel, Rob Houweling, Frans van de Ven en tot slot Sander Schaareman. Bij D66 nemen Sascha Kraus, Marko Konings en Luuk Verstegen plaats in de raad. Voor de SP zijn dit Cor van Erp, Mandy Jansen en Bianca van Beugen. Ellen Neelen en Jesse Jansen zijn de twee raadsleden die namens Progressief Bernheze plaatsnemen. Het VVD wordt vertegenwoordigd door Marijke van Gestel en Alexander Bongers. En tot slot is Hans Bongers degene die voor 50PLUS de raad ingaat.

De gemeenteraad telt in totaal 12 nieuwkomers, maar zeker geen onbekenden. 10 raadsleden zijn voormalig burgerlid geweest in de afgelopen raadsperiode. Daarnaast is Sascha Kraus in een eerdere periode burgerlid geweest van de commissie MZ. Voor 50PLUS is dit de eerste keer dat zij in de gemeenteraad plaatsnemen. Voor Hans Bongers echter geen onbekend terrein, hij heeft voor de VVD eerder in de gemeenteraad gezeten.

De bovenstaande samenstelling is nog niet definitief. Nadat een nieuwe coalitie is gevormd en de nieuwe wethouders bekend zijn, kan er nog een verschuiving in de raad plaatsvinden.

Op 28 maart 2022 heeft Bernheze afscheid genomen van 12 raadsleden, waarvan 5 raadsleden een Koninklijke onderscheiding ontvingen voor hun verdiensten.29 maart 2022 - Uitzending afscheid gemeenteraad terugkijken

Heeft u het afscheid van de gemeenteraad gemist of wilt u de uitzending terugkijken? Klik op onderstaande link.28 maart 2022 Afscheid huidige gemeenteraad

Op 28 maart 2022 heeft de gemeente Bernheze afscheid genomen van de zittende gemeenteraad. Voor een aantal van deze raadsleden betekent dit ook direct het afscheid van de gemeenteraad, zij keren niet opnieuw terug in de nieuwe gemeenteraad die op woensdag 30 maart wordt geïnstalleerd. Burgemeester Marieke Moorman heeft tijdens het afscheid de raadsleden toegesproken en daarnaast zijn er Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

Voor het CDA nemen wij afscheid van Ezra Leeger en Ruud Leeijen. Voor Lokaal geldt dat Bas van der Heijden, Gerjo van Kessel en Jan Bouwman voor nu afzwaaien. Bij D66 zwaaien Rob van Herpen en Mathieu Bosch af. Voor de SP geldt dat Jan Raaimakers en Jan Prinsen afscheid nemen als raadslid en bij de VVD Jack van der Dussen en Mark van de Ven. Ook Ad Donkers van de voormalige Politieke Partij Blanco neemt afscheid van de gemeenteraad. Marko Konings blijft raadslid, maar nu als lid van D66. Bij Progressief Bernheze neemt niemand afscheid. Zowel Ellen Neelen als Jesse Jansen zijn herkozen en komen terug in de nieuwe gemeenteraad.

Koninklijke onderscheidingen

Tijdens de raadsvergadering hebben 5 raadsleden een koninklijke onderscheiding ontvangen. Dit zijn Gerjo van Kessel (Lokaal), Jack van der Dussen (VVD), Jan Raaimakers (SP), Ad Donkers (Politieke Partij Blanco) en tot slot Jan Bouwman (Lokaal).

Gerjo van Kessel (Lokaal)

Gerjo van Kessel wordt – op zijn 47e verjaardag – benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten als gemeenteraadslid van de gemeente Bernheze. Maar liefst 12 jaar is hij gemeenteraadslid geweest. Vanaf 2014 is de heer Van Kessel raadslid,  vanaf 2010 was hij al vier jaar lang burgerlid van de commissie BS.

Jack van der Dussen (VVD)

Als raadslid van de VVD ontvangt Jack van der Dussen ook een Koninklijke onderscheiding. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten als gemeenteraadslid van de gemeente Bernheze. Dit heeft hij 12 jaar lang gedaan. De heer Van der Dussen heeft ook een aantal heeft ook een aantal jaren in zijn eentje de VVD in de raad vertegenwoordigd, bij elke commissievergadering was hij aanwezig. De afgelopen acht jaren was de heer Van der Dussen fractievoorzitter van de VVD.

Jan Raaimakers (SP)

Ook Jan Raaimakers wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten als gemeenteraadslid van de gemeente Bernheze. Hij heeft 12 jaar lang in de gemeenteraad gezeten. Van 1995 tot 1999 als raadslid van de SP, en vanaf 2014 tot heden. Van 2018 tot 2022 was hij tevens fractievoorzitter van de SP. De heer Raaimakers blijft zich, na zijn afscheid als raadslid, inzetten voor de SP; namelijk als voorzitter van de SP afdeling Bernheze.

Ad Donkers (Politieke Partij Blanco)

Ad Donkers wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten als gemeenteraadslid van de gemeente Bernheze. Hij heeft maar liefst 16 jaar lang in de gemeenteraad gezeten. In de periode 2006 tot 2014 is dhr. Donkers ook wethouder geweest.

Jan Bouwman (Lokaal)

Tot slot Jan Bouwman. Ook hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten als gemeenteraadslid van de gemeente Bernheze. Hij heeft in totaal 20 jaar lang in de gemeenteraad gezeten.
De heer Bouwman heeft een lange staat van dienst. Hij startte als raadslid  voor de OPG en na de fusie in 2014 als raadslid voor Lokaal. Tijdens deze bestuursperiode is hij ook 1e waarnemend voorzitter van de raad geweest. In deze hoedanigheid heeft hij mede de herbenoeming van de burgemeester begeleid. Tot slot heeft hij zowel bij de OPG als bij Lokaal ook twee bestuursperiodes het fractievoorzitterschap op zich genomen.

Installatie nieuwe gemeenteraad

Op woensdag 30 maart 19.30 uur wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. De raadsvergadering is fysiek maar ook live volgen via deze livestream.23 maart 2022 - Uitzending definitieve zitting gemeenteraadsverkiezingen terugkijken

Wilt u de definitieve zitting op 22 maart 2022 rondom de gemeenteraadsverkiezingen terugkijken? Klik op onderstaande link.21 maart 2022 - Definitieve vaststelling gemeenteraad

Op 14, 15 en 16 maart 2022 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Net iets meer dan 50% van de kiesgerechtigden hebben hun stem uitgebracht. Op maandag 21 maart is de officiële verkiezingsuitslag bekendgemaakt door burgemeester Marieke Moorman. Onderstaand de definitieve verkiezingsuitslag.

CDA

 1. Daandels, H.J.C.M. (Edwin) (m)  Heeswijk-Dinther
 2. Schoonenberg, S.W.M. (Silvana) (v)  Heesch
 3. van der Wijst, E.J.W. (Erik) (m)  Vorstenbosch
 4. van Kessel, E.J.L. (Erwin) (m)  Heeswijk-Dinther
 5. Hermes, G. (Gertjan) (m)  Nistelrode
 6. van Herpen, D.H.F.J. (Danny) (m)  Heesch
 7. Smits, M.P. (Mart) (m)  Nistelrode

Lokaal

 1. Wijdeven, M.A.W.J.M. (Rien) (m)  Nistelrode
 2. Jacobs-Bardoel, G.M.F.T. (Gwendy) (v)  Heeswijk-Dinther
 3. Houweling, R. (Rob) (m)  Vorstenbosch
 4. van de Ven, F.M. (Frans) (m)  Heesch
 5. Schaareman, A.A. (Sander) (m)  Heesch

D66

 1. Kraus, S.I. (Sascha) (v)  Heesch
 2. Konings, M.J.M. (Marko) (m)  Heeswijk-Dinther
 3. Verstegen, G.P.J. (Luuk) (m)  Heesch

SP

 1. van Erp, C.A.F. (Cor) (m)  Heesch
 2. Jansen, M.G.M. (Mandy) (v)  Heesch
 3. van Beugen, B. (Bianca) (v)  Heeswijk-Dinther

Progressief Bernheze

 1. Neelen, E.H.M. (Ellen) (v)  Heesch
 2. Jansen, J.A.F. (Jesse) (m)  Heesch

VVD

 1. Van Gestel, M.C.T. (Marijke) (v) Heesch
 2. Bongers, A.A.R. (Alexander (m) Heesch

50PLUS

 1. Bongers, J.W.M. (Hans) (m)  Heesch


17 maart 2022 - Voorlopige uitslagen in details

Tot aanstaande maandag 21 maart 10.00 zijn dit de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. Bij deze een aantal feiten op een rijtje:

Algemene cijfers

 • Het aantal kiesgerechtigden in de gemeente Bernheze is 25.629 inwoners
 • Er zijn 37 blanco stemmen uitgebracht
 • Het aantal ongeldige stemmen is 22
 • 1578 inwoners hebben een volmacht afgegeven
 • Het opkomstpercentage komt net boven de 50% uit met 50,3%

In detail

Het aantal stemmen per politieke partij houdt voorlopig in:

Aantal stemmen per politieke partij
Politieke partij Aantal stemmen
CDA 3633
Lokaal 2940
D66 1575
SP 1551
Progressief 1284
VVD 1132
50PLUS 777

Hier vind je het de uitgebreide verslaglegging van de verkiezingen inzien, dus ook de voorkeursstemmen per kandidaat (CSV, 27.3 kB).17 maart 2022 – Belangrijke data rondom de verkiezingsuitslag

In de activiteitenkalender leest u alle activiteiten die gaan plaatsvinden komende periode rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Denk hierbij aan het bekendmaking van de definitieve uitslag, maar ook het duidingsdebat. In deze kalender leest u ook hoe u deze activiteiten kunt volgen.17 maart 2022 – Duidingsdebat op 22 maart 2022

Op 22 maart 2022 vindt het duidingsdebat plaats van 19.30 tot 22.00 uur. Dit naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen die plaatsvonden op 14, 15 en 16 maart jongstleden.
Tijdens dit debat geven de partijen reactie op de verkiezingsuitslag en op het vervolgproces. Dit gebeurt op volgorde van grootte van de partij, beginnend bij de grootste partij. Nadat alle partijen hun reactie hebben gegeven, is er ruimte voor een debat.

Dit debat kunt u bijwonen maar is ook live te volgen via deze livestream.16 maart 2022 – Voorlopige verkiezingsuitslag

De afgelopen dagen hebben de inwoners van gemeente Bernheze gestemd op de kandidaten voor de gemeenteraad. De voorlopige opkomst is 51,02%. Hieronder kunt u de voorlopige uitslag vinden:

Op 21 maart 2022 10.00 uur wordt de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. Deze kunt u live bijwonen, maar u kunt dit ook via deze livestream volgen. Op dinsdag 22 maart vindt het duidingsdebat plaats van 19.30 tot 22.00 uur.16 maart 2022 – Voorlopige einduitslag gemeenteraadsverkiezingen 2022 (00.00)

Met de bekendmaking van de laatste vier stembureaus, zijn alle stemmen geteld.

 • Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4, Heesch (1 van de 2 stembureaus) > 773 stemmen
 • Sporthal De Overbeek, De Hoef 23a, Nistelrode (1 van de 2 stembureaus) > 411 stemmen
 • Cultureel Centrum De Stuik, Schoolstraat 14, Vorstenbosch > 894 stemmen
 • Cultureel Centrum Servaes, Raadhuisplein 24, Heeswijk-Dinther > 760 stemmen

Dit leidt tot de volgende voorlopige zetelverdeling:

In totaal zijn er 12.892 stemmen geteld, waarmee het opkomstpercentage uitkomt op 51,02%. Dit is gebaseerd op voorlopige cijfers.16 maart 2022 – Voorlopige uitslagen 23.45 uur

De volgende stembureaus die hun stemmen geteld hebben. Dit zijn de voorlopige uitslagen: 

 • Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4, Heesch (1 van de 2 stembureaus) > 757 stemmen
 • Sporthal ’t Vijfeiken, ’t Vijfeiken 53, Heesch > 835 stemmen
 • Cultureel Centrum Nesterlé, Parkstraat 2, Nistelrode > 1003 stemmen

Het aantal zetels is niet gewijzigd t.o.v. de tussentijdse uitslag van 23.30.
Inmiddels zijn er 10.054 stemmen geteld. Het is wachten op de laatste drie stembureaus.16 maart 2022 – Voorlopige uitslagen 23.30 uur

De volgende stembureaus die hun stemmen geteld hebben. Dit zijn de voorlopige uitslagen: 

 • Cultureel Centrum De Wis, Schaapsdijk 24, Loosbroek > 755 stemmen
 • Cultureel Centrum Bernrode, Zijlstraat 1, Heeswijk-Dinther (1 van de 2 stembureaus/ de sportzaal) > 557 stemmen
 • Cultureel Centrum Bernrode, Zijlstraat 1, Heeswijk-Dinther (2 van de 2 stembureaus/ de sportzaal) > 591 stemmen
 • Sporthal De Zaert, Heilige Stokstraat 1, Heeswijk-Dinther > 589 stemmen

Ook het aantal voorlopige zetels is bekend.16 maart 2022 – Voorlopige uitslagen 23.00

Alweer de volgende stembureaus die hun stemmen geteld hebben.

 • Zaal ’t Tunneke, ’t Dorp 148, Heesch > 603 stemmen
 • Sportzaal Lindershof, Mozartlaan 96, Heesch (2 stembureaus) > 774 stemmen
 • Sporthal De Overbeek, De Hoef 23a, Nistelrode (1 van de twee stembureaus) > 386 stemmen16 maart 2022 – Voorlopige uitslagen 22.00 uur

De eerste uitslagen zijn bekend: de uitslagen hieronder zijn de bureaus waarvan de stembureaus maandag en dinsdag open waren. Dit zijn dus de vervroegde stemmers.

 • Maandag De Pas > 633 stemmen
 • Dinsdag De Pas >  922 stemmen
 • Maandag Nesterlé > 337 stemmen
 • Dinsdag Nesterlé > 489 stemmen
 • Maandag Servaes > 342 stemmen
 • Dinsdag Servaes > 489 stemmen

In totaal zijn maandag 1312 stemmen uitgebracht bij De Pas, De Servaes en De Nesterlé.
In totaal zijn dinsdag 1892 stemmen uitgebracht bij De Pas, De Servaes en De Nesterlé.16 maart 2022 – Aantal stemmen maandag en dinsdag

Afgelopen maandag en dinsdag kon iedereen in de gemeente Bernheze al vervroegd zijn of haar stem uitbrengen. In totaal hebben 3.220 inwoners hier gehoor aan gegeven.16 maart 2022 - Volg de uitslagen verkiezingen op de voet

In de loop van de avond worden de stemmen geteld en druppelen de eerste voorlopige uitslagen rondom de gemeenteraadsverkiezingen binnen. Via de live uitzending van Dtv Nieuws kunt u alles op de voet volgen via de televisie. Daarnaast kunt u onze sociale kanalen volgen (Facebook, Twitter, Instagram). Ook delen wij alle voorlopige uitslagen op deze pagina. Wij zijn er klaar voor!16 maart 2022 - Verloop gemeenteraadsverkiezingen tot 17.00 uur

Vandaag hebben in totaal 5.836 inwoners hun stem uitgebracht. Dit aantal is tot 17.00. Dit komt neer op een opkomstpercentage van 35,8%. Tijd om dus nog even na het eten naar de stembus te gaan en je stem uit te brengen. De stembureaus zijn tot 21.00 uur geopend.

Stemmen per locatie

 • Cultureel Centrum De Pas 1: 521
 • Cultureel Centrum De Pas 2: 445
 • Zaal 't Tunneke: 288
 • Sporthal 't Vijfeiken: 523
 • Sportzaal Lindershof 1: 221
 • Sportzaal Lindershof 2: 229
 • Cultureel Centrum Nesterlé: 640
 • Sporthal De Overbeek 1: 235
 • Sporthal De Overbeek 2: 235
 • Cultureel Centrum De Stuik: 545
 • Cultureel Centrum De Wis: 436
 • Cultureel Centrum Bernrode: 382
 • Sportzaal Bernrode: 338
 • Cultureel Centrum Servaes: 482
 • Sporthal De Zaert: 316

16 maart 2022 - Verloop verkiezingen 13.00 uur

Om 13.00 uur hebben 3.276 inwoners van de gemeente Bernheze hun stem uitgebracht. In totaal heeft 18% van de kiesgerechtigden hun stem uitgebracht. Tot 21.00 uur heeft iedereen de mogelijkheid om te stemmen. Vergeet je stempas en legitimatiebewijs niet!

Stemmen per locatie

 • Cultureel Centrum De Pas 1: 322
 • Cultureel Centrum De Pas 2: 220
 • Zaal 't Tunneke: 162
 • Sporthal 't Vijfeiken: 304
 • Sportzaal Lindershof 1: 121
 • Sportzaal Lindershof 2: 119
 • Cultureel Centrum Nesterlé: 347
 • Sporthal De Overbeek 1: 130
 • Sporthal De Overbeek 2: 125
 • Cultureel Centrum De Stuik: 328
 • Cultureel Centrum De Wis: 278
 • Cultureel Centrum Bernrode: 209
 • Sportzaal Bernrode: 181
 • Cultureel Centrum Servaes: 255
 • Sporthal De Zaert: 175


16 maart 2022 - Verloop verkiezingen 10.00 uur

Vandaag is het de laatste dag om je stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Om 10.00 uur hebben 1.246 inwoners van de gemeente Bernheze hun stem uitgebracht. In totaal heeft 10% van de kiesgerechtigden hun stem uitgebracht.

De stembureaus zijn tot 21.00 uur open dus vergeet niet te stemmen.

Stemmen per locatie

 • Cultureel Centrum De Pas 1: 109
 • Cultureel Centrum De Pas 2: 70
 • Zaal 't Tunneke: 61
 • Sporthal 't Vijfeiken: 125
 • Sportzaal Lindershof 1: 56
 • Sportzaal Lindershof 2: 41
 • Cultureel Centrum Nesterlé: 130
 • Sporthal De Overbeek 1: 53
 • Sporthal De Overbeek 2: 60
 • Cultureel Centrum De Stuik: 141
 • Cultureel Centrum De Wis: 98
 • Cultureel Centrum Bernrode: 72
 • Sportzaal Bernrode: 77
 • Cultureel Centrum Servaes: 90
 • Sporthal De Zaert: 63


16 maart 2022 – Eerste stemmen worden geteld

We zijn begonnen! De stemmen die maandag 14 en dinsdag 15 maart 2022 zijn uitgebracht, worden inmiddels geteld. Het gaat hier om de 1.271 inwoners die vervroegd hun stem hebben uitgebracht. Dit was 8,9% van alle kiesgerechtigden uit onze gemeente.15 maart 2022 - Verloop verkiezingen 17.00 uur

Een nieuwe dag om vervroegd te stemmen. Om 10.00 uur hebben ruim 1.271 inwoners van de gemeente Bernheze hun stem uitgebracht. In totaal is dit 8,9% van de kiesgerechtigden.

Stemmen per locatie

 • De Pas: 599 stemmen
 • Nesterlé: 341 stemmen
 • Servaes: 331 stemmen

Dit was de laatste update voor vandaag. Morgen de laatste dag van de gemeenteraadsverkiezingen.15 maart 2022 - Verloop verkiezingen 13.00 uur

Om 13.00 uur hebben 664 inwoners van de gemeente Bernheze hun stem uitgebracht. In totaal hebben 6,4% van de kiesgerechtigden hun stem uitgebracht.

Stemmen per locatie

 • De Pas: 98 stemmen
 • Nesterlé: 52 stemmen
 • Servaes: 72 stemmen


15 maart 2022 - Verloop verkiezingen 10.00 uur

Tot 10.00 uur hebben 222 inwoners van de gemeente Bernheze hun stem uitgebracht, dat is 0,9% van de kiesgerechtigden. In totaal hebben 4,7% van de kiesgerechtigden hun stem uitgebracht.

Stemmen per locatie

 • De Pas: 98 stemmen
 • Nesterlé: 52 stemmen
 • Servaes: 72 stemmen


15 maart 2022 – Verkiezingsavond live te volgen

Morgen, 16 maart, kunt u vanaf 21.30 uur de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen volgen via:

Vanaf het gemeentehuis in Heesch doet Dtv rechtstreeks verslag van de voorlopige uitslagen. Tussendoor schakelen zij met de studio en andere locaties zoals de gemeente Oss en Den Bosch. De voorlopige uitslagen zijn ook via onze sociale kanalen facebook, twitter en instagram te volgen.14 maart 2022 - Verloop verkiezingen 17.00 uur 

Om 17.00 uur heeft 3,8% van het aantal kiesgerechtigden hun stem uitgebracht. Dit zijn in totaal 969 inwoners uit de gemeente. Ook morgen houden we jullie op de hoogte van de tussentijdse opkomst.

 • De Pas: 492 stemmen
 • Nesterlé: 217 stemmen
 • Servaes: 260 stemmen


14 maart 2022 - Voorzitter stembureau Nistelrode aan het woord

Zo’n 170 vrijwilligers zijn 14, 15 en 16 maart 2022 bezig om de gemeenteraadsverkiezingen in goede banen te leiden. Eén van hen is Ton van Beurden. Hij is voorzitter van het stembureau in Nistelrode. Dtv Nieuws is bij het stembureau langsgegaan. Lees hier het hele interview.14 maart 2022 - Verloop verkiezingen 13.00 uur

Om 13.00 uur hebben 548 inwoners van de gemeente Bernheze hun stem uitgebracht. In totaal is dit 2,1% van de kiesgerechtigden.

Stemmen per locatie

 • De Pas: 280 stemmen
 • Nesterlé: 125 stemmen
 • Servaes: 143 stemmen

14 maart 2022 - Verloop verkiezingen 10.00 uur

De stembureaus zijn nog maar net geopend, maar er wordt al goed gestemd. De eerste 176 inwoners van onze gemeente hebben hun stem uitgebracht. Het opkomstpercentage staat nu op 0%, maar wij verwachten dat dit snel gaat stijgen.

Stemmen per locatie

 • De Pas: 89 stemmen
 • Nesterlé: 37 stemmen
 • Servaes: 50 stemmen

10 maart 2022 - Locaties stembureaus

Op meerdere locaties in de gemeente Bernheze kan gestemd worden. Zoals eerder genoemd staat deze stemlocatie niet op je stempas, maar vindt u hier binnenkort meer informatie over in uw brievenbus. Bekijk de locaties waar u op 14, 15 én 16 maart kunt stemmen. Tot slot kunt u op Waar is mijn Stemlokaal ook de locaties vinden.


9 maart 2022 - Lijsttrekkersdebat

Op 8 maart vond het Lijsttrekkersdebat plaats. De zeven partijen debatteerden met elkaar over onder andere de energietransitie en zorg.
Het lijsttrekkersdebat van Bernheze is vanaf vrijdagavond 11 maart 19.00 uur te zien op Dtv Oss/Bernheze en via de website van Dtv.


7 maart 2022 - #laatjestemhoren winactie

Ben jij 18 tot 22 jaar en mag jij voor het eerste stemmen voor de gemeenteraad? Wij hebben een leuke winactie voor jullie. Lees meer over de winactie en hoe je kunt winnen.


2 maart 2022: Maandag 21 maart om 10.00: Officiële vaststelling verkiezingsuitslag

In verband met de gemeenteraadsverkiezingen vindt op maandag 21 maart 2022 om 10.00 uur een openbare zitting plaats. In deze zitting stelt het centraal stembureau de officiële verkiezingsuitslag vast. In verband met de coronamaatregelen kunt u deze openbare zitting fysiek volgen, maar ook via de livestream op deze website.

Bezwaar maken?

Als u tijdens de openbare zitting een bezwaar wilt maken, dan kunt u dit kenbaar maken door tijdens de openbare zitting een mailbericht te sturen aan verkiezingen@bernheze.org.