Wil jij als politieke groep meedoen aan de verkiezingen?

Op 16 maart 2022 zijn er verkiezingen voor de leden van de gemeenteraad. Wil je als politieke groep meedoen aan deze verkiezingen en is jouw groepering nog niet geregistreerd met een naam? Lever dan uiterlijk 20 december 2021 schriftelijk een verzoek in bij het Centraal Stembureau.

Lever de notariële akte aan met de vastgestelde statuten van de vereniging. Voeg hierbij ook je bewijs van inschrijving in het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel.
De registratie kost € 112,50 en moet uiterlijk 15 december zijn ontvangen.

Stuur je schriftelijke verzoek naar:
Centraal stembureau
gemeente Bernheze
Postbus 19
5384 ZG Heesch

Meedoen zonder registratie partijnaam

Wil je meedoen zonder dat je een vereniging bent en zonder dat je je laat inschrijven bij de kamer van koophandel? Dat kan. U krijgt dan alleen een lijstnummer. Deze komt bovenaan de kandidatenlijst te staan op het stembiljet.

Om mee te doen zonder registratie neem je contact op met team verkiezingen.

Lijstnaam veranderen

Het veranderen van een lijstnaam is mogelijk. Lever de notariële akte met de statuten van de vereniging in. Voeg het bewijs van inschrijving in het Handelsregister toe. Uw verzoek moet uiterlijk 20 december zijn ontvangen.

Contact

Heeft uw vragen? Neem dan contact op met team verkiezingen, telefoonnummer 0412-45 88 88 of mail naar verkiezingen@bernheze.org