Stemmen 70 jaar en ouder

Mensen van 70 jaar en ouder kunnen op 2 manieren stemmen

  • met de 'stemplus-pas'
  • per brief

Stemmen met een stemplus-pas

Binnenkort krijgt u als eerste een ‘stemplus-pas’ toegestuurd. Die ziet er grotendeels hetzelfde uit als een stempas. U kunt met uw stempluspas naar een stembureau gaan. U kunt dan stemmen zoals u het gewend bent.

Stemplus-pas kwijt?

Tot en met vrijdag 12 maart 17.00 uur kunt u een vervangende stempluspas aanvragen. U kunt een e-mail sturen naar gemeente@bernheze.org. De gemeente zorgt dan dat er een vervangende stempluspas wordt opgestuurd. U kunt ook een afspraak maken bij de gemeente zodat u de vervangende stempluspas afhaalt. Na 12 maart 17.00 uur is het niet meer mogelijk om een ver-vangende stempluspas aan te vragen. In dat geval kunt u niet meer stemmen.

Briefstem

Kort nadat u een stemplus-pas heeft ontvangen, krijgt u een tweede pakket thuisgestuurd. Hierin zitten de formulieren om per brief te kunnen stemmen. In dat pakket zit ook een uitgebreide handleiding over hoe u per brief kunt stemmen.

Vervroegd stemmen

Kiezers van 70 jaar en ouder en kiezers die tot een risicogroep behoren, mogen op 15 en 16 maart stemmen op 3 stembureaus in Bernheze. De stembureaus zijn open van 7.30 tot 21.00 uur

Let op: deze pagina wordt voortdurend aangepast aan de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de Tijdelijke wet verkiezingen covid-19.