U gaat stemmen. Wat neemt u mee?

Als u komt stemmen moet u uw stempas(sen) en uw identiteitsbewijs meenemen. Het is verplicht om een mondkapje te dragen in het stembureau.

Geldigheid identiteitsbewijs

Uw identiteitsbewijs mag niet langer dan 5 jaar verlopen zijn. Dat betekent dat u zich kunt legitimeren met een identiteitsbewijs waarop staat dat deze tot 18 maart 2016 geldig is of tot elke andere latere datum.

Identiteitsbewijs kwijt of gestolen?

Bent u uw identiteitsbewijs kwijt of is het gestolen? Dan kunt u uw stem uitbrengen door een kopie te laten zien van de verklaring van vermissing die is opgemaakt door de gemeente. Daarnaast moet u een pasje of document met uw naam en foto laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement of OV-pas.

Mondkapje verplicht

U moet in het stemlokaal een mondkapje dragen. Als het stembureaulid uw identiteit door het mondkapje niet goed kan zien, kan hij of zij vragen om het mondkapje even af te doen. Daar moet u aan meewerken, anders kan het zijn dat uw niet mag stemmen.

Vermijd drukte

Kom alleen naar het stembureau. Neem geen kinderen mee. En als u overdag kunt stemmen, maak daar dan gebruik van. Zo vermijden we drukte in de vroege ochtend en advond.

Let op: deze pagina wordt voortdurend aangepast aan de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de Tijdelijke wet verkiezingen covid-19.