Telefoonstoring

Door een storing is ons telefoonnummer 14 0412 niet bereikbaar. U kunt ons bellen via 0412-45 88 88.

Volmacht

Als u op 23 mei 2019 niet zelf kunt stemmen (bijvoorbeeld door andere verplichtingen of ziekte) kunt u iemand anders machtigen. Hij of zij mag dan namens u stemmen. De persoon die uw stem uitbrengt moet zelf ook mogen stemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen.. Er zijn twee verschillende machtigingen: een onderhandse volmacht en schriftelijke volmacht.

Onderhandse volmacht

Door het invullen en ondertekenen van de achterkant van uw stempas geeft u de onderhandse volmacht. Dit kan tot en met de dag van de verkiezingen. Deze volmachtstem kan de gemachtigde alleen tegelijkertijd met zijn/haar eigen stem uitbrengen. Hij of zij moet dus zelf ook mogen stemmen. Let op: de gemachtigde heeft uw stempas en (een kopie van) uw identiteitsbewijs nodig! Voor de verkiezingen geldt dat uw identiteitsbewijs maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

Schriftelijke volmacht

U kunt ook schriftelijke volmacht aanvragen. Dat doet u door het invullen van het formulier Verzoek om bij volmacht te stemmen (PDF, 18.1 kB). Dit schriftelijke verzoek voor stemmen met volmacht moet uiterlijk 20 mei 2019 bij de gemeente binnen zijn.