25 jaar gemeente Bernheze

Op 1 januari 1994 werden de gemeenten Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinther samengevoegd tot 1 gemeente. Vanaf januari 1995 gingen we officieel verder onder de naam Bernheze. Op 1 januari 2019 bestond de gemeente dus 25 jaar. Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Halve Marathon van Bernheze

Op 19 mei kunnen alle inwoners en oud-inwoners van Bernheze meedoen aan een halve marathon. Die mag ook in estafette worden gelopen in afstanden van 4 x 5,3 km of 2 x 10,6 km. Individuele deelnemers kunnen kiezen voor 5 km.

Competitie

Stel een team samen en start de training want we organiseren ook een competitie voor teams uit bijvoorbeeld bedrijven, sportclubs, wijken of dorpen.

De volgende competities zijn er voor volwassenen

  • 4 x 5 km estafette
  • 2 x 10 km estafette
  • 1 x 21,1 km halve marathon
  • 5 km individueel

Het programma start om 12.30 uur.

Kidsrun

Er is ook een Kidsrun van 1,5 km en die begint om 12.00 uur.

Inschrijven

Binnenkort volgt meer informatie over het inschrijven voor de halve marathon en de kidsrun.

De Kersouwe

De hardloopwedstrijd vindt plaats in de mooie omgeving van De Kersouwe en alle festiviteiten zijn daar gecentraliseerd op zondag 19 mei. Binnenkort volgt meer informatie over het muziekprogramma.

Werkgroepen organiseren de activiteiten

De gemeente wil inwoners graag betrekken bij de organisatie van het programma. Daarom hebben we onder andere via de dorpsraden, kerncommissie en Stichting Actief Burgerschap inwoners benaderd en samen met hen hebben we een werkgroep gevormd. De werkgroep is enthousiast aan de slag gegaan. Ze wil het programma vooral richten op 25-jarigen en organiseert een feestelijk programma voor alle inwoners op zondag 19 mei 2019 in en rondom de Kersouwe in Heeswijk-Dinther.

Voor de verschillende activiteiten zijn 3 werkgroepen aan de slag.

  • een werkgroep muziek
  • een werkgroep sport
  • een werkgroep kunst