Telefoonstoring 28-01-2021

Let op!Door een telefoonstoring zijn wij op dit moment helaas niet goed bereikbaar. Probeer het later nog eens of vul het terugbelformulier in.

Dienstverlening gemeente

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020, 13.00 uur

Van de gemeente Bernheze mag u ook in deze crisistijd verwachten dat we er voor u zijn. We zijn dag in dag uit bezig om de crisis het hoofd te bieden. Tegelijkertijd staat ook onze dienstverlening onder druk. Wij vragen daarvoor uw begrip.

  Afspraak? Blijf thuis als u ziek bent

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vragen wij u om niet naar het gemeentehuis te komen als u klachten heeft die passen bij Corona. Als een huisgenoot benauwd is en/of koorts heeft, moet u ook thuis blijven. Ook als u zelf geen klachten heeft. Uiteraard geldt ook in het gemeentehuis: houd 1,5 meter afstand. En kom alleen naar de afspraak.

  Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

  Door de coronamaatregelen heeft u minder mogelijkheden om uw rijbewijs te verlengen. Daarom is er een tijdelijke oplossing.

  Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl.

  • Rijbewijzen die tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021 verlopen, blijven tot 1 maart 2021 geldig. Deze regeling geldt alleen in Nederland.
  • De regeling geldt voor alle rijbewijzen. Dus ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar 1 of 3 jaar geldig zijn.
  • De regeling geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst.
  • Het verlopen rijbewijs geldt niet als identificatiemiddel, met uitzondering van situaties waarbij sprake is van zorgafname, bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname.

  Huisbezoeken Wmo

  Medewerkers van de gemeente gaan weer beperkt op huisbezoek als mensen Wmo-ondersteuning aanvragen. Tijdens het gesprek wordt uiteraard 1,5 meter afstand gehouden. Vooraf vindt een check plaats of iemand verkouden is of koorts heeft.

  Vragen?

  Heeft u vragen over maatregelen in Bernheze? Bel naar 0412-45 88 88 of stuur een mail naar aanpakcorona@bernheze.org.