Coronavirus

De gemeente volgt de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio bij de aanpak van het coronavirus. De situatie en de afgekondigde maatregelen veranderen steeds. Lees de laatste updates over het coronavirus.

Dienstverlening gemeente

Laatste update: dinsdag 2 juni 2020, 10.00 uur

Van de gemeente Bernheze mag u ook in deze crisistijd verwachten dat we er voor u zijn. We zijn dag in dag uit bezig om de crisis het hoofd te bieden. Tegelijkertijd staat ook onze dienstverlening onder druk. Wij vragen daarvoor uw begrip.

  Openingstijden

  • De openingstijden van het gemeentehuis zijn:
   • Maandag tot en met vrijdag: 8.30 - 12.30 uur
   • Op woensdag zijn wij ook geopend van 17.00 tot 19.00 uur.
   • De telefonische openingstijden veranderen niet.
  • De milieustraat en groendepots blijven open, de openingstijden veranderen niet. We hebben gepaste maatregelen genomen en vragen u om alleen te komen als het echt nodig is. Kom niet als u verkouden bent. Als u wel komt: houd afstand van medewerkers en andere bezoekers.
  • De Kringloopwinkel Bernheze is geopend.
  • Sporthallen en gymzalen zijn gesloten.

  Afspraak maken

  De gemeente werkt op afspraak. U kunt via deze website een afspraak maken voor: erkenning van een kind, aangifte geboorte, aangifte overlijden, eerste inschrijving in de gemeente en aanvragen Nederlandse nationaliteit. Ook voor het afhalen van uw paspoort, rijbewijs of id-kaart kunt u via de website een afspraak maken. U kunt deze afspraak ook maken als u het document aanvraagt.

  Voor andere diensten kunt u telefonisch een afspraak maken via 0412 - 45 88 88.

  Blijf thuis als u ziek bent

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vragen wij u om niet naar het gemeentehuis te komen als u verkouden bent of koorts heeft. Als een huisgenoot koorts heeft, moet u ook thuis blijven. Ook als u zelf geen klachten heeft. Uiteraard geldt ook in het gemeentehuis: houd 1,5 meter afstand. En kom alleen, niet met meerdere mensen tegelijk.

  Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

  Door de coronamaatregelen heeft u minder mogelijkheden om uw rijbewijs te verlengen. Daarom is er een tijdelijke oplossing.

  • Rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode van 1 februari t/m 31 augustus 2020, blijven 7 maanden langer geldig. De 7 maanden gaan in vanaf de datum dat het rijbewijs verloopt. 
  • De regeling geldt voor alle rijbewijzen. Dus ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar 1 of 3 jaar geldig zijn.
  • De regeling geldt voor alle EU-lidstaten en voor het rondrijden binnen Europa.
  • De regeling geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst.

  Huisbezoeken Wmo

  Medewerkers van de gemeente gaan weer beperkt op huisbezoek als mensen Wmo-ondersteuning aanvragen. Tijdens het gesprek wordt uiteraard 1,5 meter afstand gehouden. Vooraf vindt een check plaats of iemand verkouden is of koorts heeft.

  Kledingcontainers tijdelijk gesloten

  De kledingcontainers die op verschillende plaatsen in de gemeente staan, zijn gesloten. Bewaar uw kledingzakken zo lang thuis. Wij vragen u vriendelijk om ze niet naast de container te zetten.

  Vragen?

  Heeft u vragen over maatregelen in Bernheze? Bel naar 0412-45 88 88 of stuur een mail naar aanpakcorona@bernheze.org.