Dienstverlening gemeente

Laatste update: donderdag 2 juli 2020, 12.00 uur

Van de gemeente Bernheze mag u ook in deze crisistijd verwachten dat we er voor u zijn. We zijn dag in dag uit bezig om de crisis het hoofd te bieden. Tegelijkertijd staat ook onze dienstverlening onder druk. Wij vragen daarvoor uw begrip.

  Afspraak? Blijf thuis als u ziek bent

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vragen wij u om niet naar het gemeentehuis te komen als u verkouden bent of koorts heeft. Als een huisgenoot koorts heeft, moet u ook thuis blijven. Ook als u zelf geen klachten heeft. Uiteraard geldt ook in het gemeentehuis: houd 1,5 meter afstand. En kom alleen, niet met meerdere mensen tegelijk.

  Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

  Door de coronamaatregelen heeft u minder mogelijkheden om uw rijbewijs te verlengen. Daarom is er een tijdelijke oplossing.

  • Rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode van 1 februari t/m 31 augustus 2020, blijven 7 maanden langer geldig. De 7 maanden gaan in vanaf de datum dat het rijbewijs verloopt. 
  • De regeling geldt voor alle rijbewijzen. Dus ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar 1 of 3 jaar geldig zijn.
  • De regeling geldt voor alle EU-lidstaten en voor het rondrijden binnen Europa.
  • De regeling geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst.

  Huisbezoeken Wmo

  Medewerkers van de gemeente gaan weer beperkt op huisbezoek als mensen Wmo-ondersteuning aanvragen. Tijdens het gesprek wordt uiteraard 1,5 meter afstand gehouden. Vooraf vindt een check plaats of iemand verkouden is of koorts heeft.

  Vragen?

  Heeft u vragen over maatregelen in Bernheze? Bel naar 0412-45 88 88 of stuur een mail naar aanpakcorona@bernheze.org.