Telefoonstoring 28-01-2021

Let op!Door een telefoonstoring zijn wij op dit moment helaas niet bereikbaar. Probeer het later nog eens of vul het terugbelformulier in.

Maatregelen coronavirus

Laatste update: donderdag 21 januari, 12.00 uur

  Coronamaatregelen

  Nederland blijft in ieder geval tot en met 9 februari in lockdown. Dat is nodig om het aantal coronabesmettingen verder te laten dalen.
  Meer informatie over de verlening van de maatregelen op de website van de Rijksoverheid

  De basisregels voor iedereen blijven:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Was vaak uw handen met zeep.
  • Draag een mondkapje waar dat moet.
  • Bent u verkouden? Blijf dan thuis!
  • Heeft u koorts of bent u benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.

  Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19

  Op 1 december is de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 ingegaan voor de komende drie maanden. De wet brengt verschillende wijzigingen met zich mee. Onder andere de verplichting om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes.

  Handhaving van de maatregelen

  Handhavers en politie zorgen ervoor dat de maatregelen worden nageleefd. Zij houden toezicht en spreken ondernemers en burgers aan die zich niet aan de maatregelen houden. Er wordt extra gecontroleerd op plaatsen waar veel mensen komen zoals het Bomenpark, winkelgebieden, natuurgebieden en sportclubs. Gelukkig zien we dat veel mensen zich goed aan de maatregelen houden. Houdt u zich niet aan de regels, dan loopt u het risico op een boete.

  Een overtreding melden

  Voor uw eigen en andermans veiligheid en gezondheid is het belangrijk dat u overtredingen meldt. Constateert u een overtreding, zoals bijvoorbeeld feesten met groepen of samenkomsten in natuurgebieden of het buitengebied, dan kunt u dit melden bij de politie via 0800-8844. Er kan dan direct een kijkje worden genomen. U kunt dit ook melden via veiligheid@bernheze.org. Op een schriftelijke melding kunnen we helaas niet direct reageren.

  Vragen over coronamaatregelen

  We krijgen veel vragen van inwoners en ondernemers die willen weten of activiteiten passen binnen de coronamaatregelen. Wilt u een activiteit organiseren of uw accommodatie aanpassen, raadpleeg dan eerst de informatie van de rijksoverheid en op onze website. Helaas kunnen we geen toestemming geven voor uitzonderingen. Daarnaast toetsen we niet of activiteiten voldoen aan de coronaregels. Ook geven we geen verklaringen af dat een activiteit volgens de regels is. We doen een beroep op uw eigen verantwoordelijkheid om u aan de coronamaatregelen te houden en om te bekijken of een activiteit binnen deze maatregelen past.

  Gebruik uw gezond verstand. Neem geen onnodig risico en help mee kwetsbare mensen in uw omgeving te beschermen. Alleen samen krijgen we de verspreiding van het virus onder controle.

  Trouwen in het gemeentehuis

  • Bij een betaald huwelijk in de raadzaal van het gemeentehuis mogen maximaal 20 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief de trouwambtenaar en bode. In sommige gevallen kan het zijn dat we minder mensen kunnen toelaten (warmte, onvoldoende ventilatie). In dat geval nemen wij contact met u op.
  • Ook op overige trouwlocaties in de gemeente Bernheze waar een huwelijk plaatsvindt, mogen maximaal 20 personen aanwezig zijn, inclusief trouwambtenaar, exclusief personeel.
  • Bij een gratis huwelijk mogen maximaal 10 personen aanwezig zijn, inclusief de trouwambtenaar.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand.

  Informatie over het coronavirus in andere talen

  Heeft u moeite met de Nederlandse taal? Op www.pharos.nl/coronavirus vindt u informatie over het coronavirus in het Arabisch, Chinees (traditioneel en vereenvoudigd), Engels, Farsi, Frans, Papiaments, Pools, Somalisch, Spaans, Tigrinya en Turks.

  Vragen?

  Heeft u vragen over maatregelen in Bernheze? Bel naar 0412-45 88 88 of stuur een mail naar aanpakcorona@bernheze.org.