Maatregelen coronavirus

Laatste update: maandag 6 juli 2020, 10.30 uur

  Coronamaatregelen vanaf 1 juli

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, gaat het kabinet de regels versoepelen. Op 1 juli is een nieuw hoofdstuk gestart in de aanpak van het coronavirus. 1,5 meter afstand blijft de norm. Door afstand te houden, geven we elkaar meer ruimte.

  De basisregels blijven:

  • Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was vaak uw handen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.
  • Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

  Bekijk de maatregelen vanaf 1 juli

  Vragen over coronamaatregelen

  We krijgen veel vragen van inwoners en ondernemers die willen weten of activiteiten passen binnen de coronamaatregelen. Wilt u een activiteit organiseren of uw accommodatie aanpassen, raadpleeg dan eerst de informatie van de rijksoverheid en op onze website. Helaas kunnen we geen toestemming geven voor uitzonderingen. Daarnaast toetsen we niet of activiteiten voldoen aan de coronaregels. Ook geven we geen verklaringen af dat een activiteit volgens de regels is. We doen een beroep op uw eigen verantwoordelijkheid om u aan de coronamaatregelen te houden en om te bekijken of een activiteit binnen deze maatregelen past.

  Gebruik uw gezond verstand. Neem geen onnodig risico en help mee kwetsbare mensen in uw omgeving te beschermen. Alleen samen krijgen we de verspreiding van het virus onder controle.

  Noodverordening

  In de Veiligheidsregio Brabant-Noord geldt een noodverordening. Een noodverordening is een speciale regel die geldt in noodsituaties.

  Aanbod sportactiviteiten voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar

  Niet alle kinderen zijn lid van een vereniging die sportactiviteiten buiten aanbiedt. Voor die kinderen is er de website van Sjors Sportief: www.sjorssportief.nl. Hierop staan veel activiteiten waarvoor kinderen tot en met 18 jaar zich (veelal gratis) kunnen aanmelden. Zo wil de gemeente ervoor zorgen dat alle kinderen en jongeren in Bernheze kunnen sporten in deze coronatijd.

  Het werkt zo:

  • Ga naar www.sjorssportief.nl.
  • Typ je woonplaats in het witte vlak.
  • Kies dan bij filters de categorie ‘Sjors Beats corona’.
  • Dan verschijnt een overzicht met activiteiten, waar je een activiteit uit kunt kiezen die je leuk lijkt.

  Evenement organiseren? Maak een coronaplan

  Sinds 1 juli mogen er weer evenementen plaatsvinden. De voorwaarden zijn: altijd 1,5 meter onderlinge afstand, met uitzondering van kinderen tot 12 jaar. Zij hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden. Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, wel tot volwassenen.

  Wilt u een evenement organiseren? Beschrijf in uw vergunningsaanvraag duidelijk hoe u er als organisator voor gaat zorgen dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. Uitleg: wat zet ik in het coronaplan voor een evenement? (PDF, 191.1 kB)

  Zomerkampen

  Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen ook deze zomer in Bernheze op kamp. Om te zorgen dat de kampen voldoen aan de coronamaatregelen, zijn er protocollen opgesteld waar organisatoren zich aan moeten houden.

  Het gaat specifiek over dagactiviteitenkampen of kinderkampen georganiseerd door onder andere scoutingverenigingen, onderwijsinstellingen, sportverenigingen en (culturele of religieuze) jeugdverenigingen. De organiserende partij is zelf verantwoordelijk om te beoordelen of ze voldoen aan het protocol. Heb je als deelnemer vragen over de maatregelen op een kamp? Neem dan contact op met de organisator van het kamp.

  BSOB: aanslagbiljetten vanaf juni, nog geen aanmaningen en dwangbevelen

  • Tot 1 september verstuurt BSOB geen aanmaningen en dwangbevelen. Vanaf de maand juni gaat BSOB wel weer nieuwe aanslagbiljetten versturen.
  • Uitstel van betaling tot en met 31 mei 2020: alle bedragen die nu nog open staan hoeven pas 31 mei 2020 betaald te zijn. Dat geldt voor alle aanslagbiljetten, aanmaningen en/of dwangbevelen die u eerder al ontvangen heeft. Wilt u weten welk bedrag u nog moet betalen? Log dan in op de digitale balie.
  • Kunt u het bedrag dat u nog moet betalen niet voor 31 mei 2020 betalen? Neem contact op met BSOB via 088-5510000 (kies optie 1). Betaalt u via automatische incasso? Vraag dan uitstel van betaling aan. Betaalt u niet via automatische incasso? Vraag een betalingsregeling aan.
  • De automatische incasso loopt de komende maanden wel gewoon door. Ook hiervoor kunt u uitstel van betaling krijgen. Neem daarvoor contact op met BSOB via 088-5510000.

  Informatie over het coronavirus in andere talen

  Heeft u moeite met de Nederlandse taal? Op www.pharos.nl/coronavirus vindt u informatie over het coronavirus in het Arabisch, Chinees (traditioneel en vereenvoudigd), Engels, Farsi, Frans, Papiaments, Pools, Somalisch, Spaans, Tigrinya en Turks.

  Vragen?

  Heeft u vragen over maatregelen in Bernheze? Bel naar 0412-45 88 88 of stuur een mail naar aanpakcorona@bernheze.org.