Wat kunt u zelf doen

Bernheze energieneutraal in 2050: dat bereiken we alleen door het samen te doen. Samen verminderen we de opwarming van de aarde. Iedere duurzame stap is er één.

‘Iedereen doet wat’

Verduurzamen doet u op uw manier.

Pak de fiets naar werk of laat uw vloer isoleren. Verduurzamen doet u op uw manier. Iedereen doet wat. En er zijn veel mogelijkheden. De Rijksoverheid is in 2019 een campagne gestart: ‘Iedereen doet wat’. Het helpt bij het maken van duurzame keuzes in en rond het huis. Iedereen kan iets bijdragen: groot of klein, goedkoop of duurder. De vraag is niet of u iets kunt doet, maar wat u kunt doen. Kijk voor meer informatie op www.iedereendoetwat.nl.

Brabant Woont Slim

De gemeente Bernheze is aangesloten bij het energieloket Brabant Woont Slim. Brabant Woont Slim wijst u de weg naar comfortabeler, voordeliger én groener wonen. Wilt u tips en adviezen over hoe u uw woning kunt verduurzamen of heeft u vragen? Ga dan naar www.brabantwoontslim.nl/bernheze

Slim Wonen App

De gemeente Bernheze helpt u graag om te besparen op uw energierekening en biedt woningeigenaren (mogelijk in 2021 ook voor huurders) daarom gratis de Slim Wonen App aan. De Slim Wonen App geeft u inzicht in uw energieverbruik en maakt energie besparen leuker én makkelijker. U kunt de Slim Wonen App downloaden via www.slimwonenapp.nl/downloaden.

Energieweverij

De Energieweverij is een initiatief van de gemeente Bernheze, in samenwerking met de Bernhezer Energie COöperatie (BECO), om inwoners en bedrijven te informeren en uit te dagen om eigen duurzame ideeën en initiatieven te realiseren.