Uitkeren leefgeld Oekraïners via de bank

Tot op heden werd het leefgeld contant uitbetaald. Simpelweg omdat vluchtelingen geen Nederlandse bankrekening hebben als ze net zijn aangekomen. De meeste vluchtelingen die bij gastgezinnen zijn ondergebracht hebben inmiddels een rekening. Het leefgeld voor de maand mei 2022 hoeft niet meer contant te worden uitgekeerd als de bankgegevens bij ons bekend zijn. 

Is dat niet het geval? Dan is het zaak om zo snel mogelijk een kopie van uw bankpas bij ons in te leveren of te mailen naar oekraine@bernheze.org.

Ook is het nodig een aanvraagformulier leefgeldregeling in te vullen. Veel vluchtelingen willen namelijk het leefgeld op een rekening ontvangen. Het formulier geeft daar duidelijkheid over en moet door de diverse ontvangers van leefgeld worden ondertekend.  Dit formulier vind je door op de onderstaande button te klikken.

Vul het aanvraagformulier leefgeldregeling volledig in, onderteken het en stuur het samen met een kopie van uw bankpas naar oekraine@bernheze.org. Onderstaand formulier is zowel in het Nederlands als het Oekraïens te lezen.

Aanvraagformulier Leefgeld

Heeft u nog geen rekeningnummer en heeft u hierbij hulp nodig? De Rabobank in Oss heeft hiervoor een speciaal spreekuur ingericht. Daar wordt u op maandag en donderdag van 10.00 – 13.00 uur geholpen door een speciaal team met tolken. Zie voor meer informatie: www.rabobank.nl/particulieren/betalen/bankrekening/rabo-directpakket/oekraine

Mocht het niet lukken om een bankpas aan te vragen dan kunt u contact met ons opnemen: oekraine@bernheze.org.