Herinrichting Laar Nistelrode

De gemeente gaat Laar in Nistelrode opnieuw inrichten. We zoeken naar een optimale balans tussen een centrum dat bereikbaar en leefbaar is en waar het veiliger wordt voor fietsers, voetgangers en automobilisten. Het betreft het gedeelte vanaf van Tilburg Sport tot en met de Parkstraat. We voeren het project in fases uit.

Informatie over het plan

We richten de weg helemaal in met nieuwe materialen. Er komen nieuwe bomen en planten en we vervangen de verlichting. We maken meteen ook van de gelegenheid gebruik om een nieuw regenwaterriool aan te leggen. En de nutsbedrijven pakken de ondergrondse kabels en leidingen aan.

In de documenten hieronder vindt u informatie over het plan.

Werkzaamheden

Doorgaand verkeer gestremd

De werkzaamheden hebben veel gevolgen voor het verkeer in Nistelrode. Doorgaand verkeer door Nistelrode is vanaf half januari gestremd en wordt omgeleid (PDF, 2.5 MB). De winkels blijven wel bereikbaar.

Werkzaamheden bestrating

Woensdag 6 maart - na carnaval - start de aannemer met het opbreken van de bestrating op Laar vanaf de kruising De Wan/De Hoef met Laar tot Cultureel Centrum Nesterlé. Vanaf 6 maart is dit wegvak afgesloten voor verkeer.

Alternatieve busroute

Tijdens de werkzaamheden blijft het openbaar vervoer (buslijn 157) door Nistelrode rijden via een alternatieve route. De route gaat via Blauwesteenweg, Kerkveld en Hoogstraat. Op de route maakt Arriva drie tijdelijke haltes op de volgende plaatsen:

  • Kruising Blauwesteenweg-Weijen
  • Hoogstraat bij huisartsenpraktijk
  • Hoogstraat-Delst

Vragen of meer informatie

Wij begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. Uiteraard proberen wij dit tot een minimum te beperken maar vragen uw begrip voor de situatie. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, dan horen we dat graag.

Wekelijks inloopspreekuur

Elke dinsdagochtend van 9.30 tot 10.00 in de bouwkeet van aannemer Van Rosmalen op de parkeerplaats naast Weijen 8.

Contactpersonen

  • John Roefs (aannemer) van 7.00 tot 17.00 uur, telefoon 06-20350717
  • Jos Arts (gemeente Bernheze), tijdens kantooruren, telefoon 14 0412, e-mail j.arts@bernheze.org.