Coronavirus

De gemeente volgt de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio bij de aanpak van het coronavirus. De situatie en de afgekondigde maatregelen veranderen steeds. Lees de laatste updates over het coronavirus.

Sportkampioenen

Jeugd

De gemeente Bernheze huldigt jaarlijks in januari haar jeugdige sportkampioenen. U kunt de kampioenen (tot 18 jaar) aanmelden en nomineren voor sportvrouw, sportman of sportploeg van het jaar. Daarnaast kiezen we elk jaar een sportvrijwilliger van het jaar.

We onderscheiden 3 categorieën.

1. Sportkampioenen en/of sporters die een bijzondere sportprestatie hebben geleverd. Daarvoor komen in aanmerking:

  • sporters uit de jeugdcategorie;
  • sporters die persoonlijk of in teamverband een regionaal, provinciaal, nationaal, Europees of wereldkampioenschap hebben behaald. Individuele sporters moeten in Bernheze wonen.
  • sporters die een bijzondere sportprestatie hebben geleverd (een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanmeldingen), bijvoorbeeld:
    • sporters die al jarenlang een bijzondere rol spelen binnen het team;
    • sporters die ondanks een fysieke belemmering een bepaalde sportprestatie hebben geleverd.

2. Verkiezing van de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar. Iemand die de titel sportman, sportvrouw, sportteam van het jaar krijgt, heeft zich op een bijzondere manier verdienstelijk gemaakt binnen zijn of haar specifieke tak van sport en de algemene promotie daarvan. Dus niet alleen het behalen van een kampioenschap is een eis om te worden uitverkozen. Er moet duidelijk sprake zijn van een bijzondere prestatie.

3. Verkiezing van de sportvrijwilliger van het jaar. Voor deze titel komen personen in aanmerking die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de sport in Bernheze in het algemeen of voor een Bernhezer sportvereniging.

Aanmelden

Bij de aanmelding van de sportkampioenen moet u een bewijs van het kampioenschap meesturen.

Als u sportkampioenen aanmeldt voor de huldiging, betekent dit niet automatisch dat ze ook zijn genomineerd. Als u vindt dat ze hiervoor in aanmerking komen, dan moet u dus ook het formulier nominatie voor sportman, sportvrouw en sportploeg indienen.

Een onafhankelijke commissie beoordeelt de nominaties voor sportman, sportvrouw, sportploeg en vrijwilliger van het jaar.

Senioren

Kampioenen ouder dan 18 jaar worden niet meer gehuldigd. Toch vinden we het belangrijk dat er ook aandacht is voor onze kampioenen bij de senioren. We hebben als gemeente veel waardering voor deze sporters en willen hier graag, snel na het behalen van het kampioenschap, aandacht aan besteden. Daarom kunt u deze sporters bij de gemeente aanmelden. We gaan dan in overleg over de manier waarop we onze waardering kunnen tonen. U kunt aanmelden via e-mail gemeente@bernheze.org ter attentie van Laura van Herpen of bel met de gemeente via 0412-45 88 88.

Huldiging

De huldiging is op 26 januari 2020 in Uitgaanscentrum Lunenburg in Loosbroek vanaf 14.30 uur.