Operatie Steenbreek, van stenen naar groen

Ons klimaat is zichtbaar aan het veranderen. Deze veranderingen hebben grote gevolgen in Nederland en dus ook in Bernheze. Regenbuien worden heviger. Desondanks daalt het grondwaterpeil. Hierdoor kunnen planten en bomen niet meer goed groeien. Daarom is Bernheze, samen met andere gemeenten in de regio en waterschap Aa en Maas aangesloten bij Operatie Steenbreek. We organiseren samen acties en stellen geld ter beschikking voor groene maatregelen.

Acties in Bernheze

Groene schoolpleinen

Schoolpleinen kunnen een stuk groener. We werken daar graag aan mee. Neem contact op met de gemeente als u daar ideeën over heeft.

Vergroening openbare ruimte

Samen met IVN Bernheze hebben we enkele voorbeeldlocaties uitgezocht om de openbare ruimte te vergroenen. Zie ook https://www.ivn.nl/afdeling/bernheze/meer-groen-minder-stenen

Meer weten?

Vindt u dat uw straat of buurt wel een beetje groener kan? Of heeft u een idee om samen met buren of vrienden de buurt te groener te maken? Neem dan contact op met Harold Soffner van de gemeente Bernheze, via e-mail gemeente@bernheze.org, of telefoonnummer 0412-45 88 88.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.operatiesteenbreek.nl. Tips over wat  u zelf kunt doen om uw huis en tuin klimaatbestendig te maken vindt u op www.huisjeboompjebeter.nl. Ook kunt u de gratis app downloaden en de score van uw eigen tuin bepalen.

Allemaal aan de ton

Koop in de maand oktober een regenton en krijg korting op de aanschafprijs.

Plaats een regenton

Wanneer u regenwater opvangt in een regenton, creëert u een wateropslag in uw eigen tuin. Dit bespaart kostbaar drinkwater. Bovendien komt het opgevangen water niet extra in het riool terecht en hoeft dus niet meer onnodig gezuiverd te worden.

Kom ook in actie

Lever de kortingsbon (PDF, 770.9 kB) in bij een van de deelnemende winkels en u krijgt van ons direct € 20,- korting op een regenton naar keuze. De deelnemende winkeliers doen daar zelf nog eens €10,- korting bovenop. In de winkel staat aangegeven op welk(e) artikel(en) de €10,- korting vanuit de winkelier van toepassing is. Dit kan bij elke deelnemende winkel anders zijn.

Deelnemende winkels

  • Karwei, Cereslaan 9 Heesch
  • Tuincentrum Meijs, Bosschebaan 23 Heesch
  • Pets Place Boerenbond, Graafsebaan 46 Heesch
  • Van Lieshout Dier & Tuin, Meerstraat 32 Heeswijk-Dinther