Wilt u de natuur dichtbij huis? Uw erf biedt veel mogelijkheden

Woensdag 26 juli 2017

Erven zijn belangrijke leefgebieden voor veel dieren. De beplanting,  weitjes en gebouwen bieden voedsel, beschutting en plekken om te nestelen. Door kleine aanpassingen kunt u uw erf aantrekkelijk maken voor onder andere zwaluwen, mussen, uilen en vleermuizen. Zij  zorgen op hun beurt voor een natuurlijke bestrijding van muggen, vliegen en muizen.

ErvenPlus

In het project t ‘ErvenPlus’  investeren de gemeente Bernheze en de provincie Noord-Brabant,  met natuurwerkgroepen, ZLTO-afdelingen, Brabants Landschap en projectbureau Orbis in meer biodiversiteit op Brabantse erven. 

Wethouder Peter van Boekel: “Biodiversiteit  zorgt voor evenwicht in de natuur. Iedereen kan daar op zijn eigen manier een bijdrage aan leveren. We kenden al een regeling voor bedrijven in het buitengebied. Van deze nieuwe regeling kunnen nu ook andere bewoners van het buitengebied (particulieren) gebruikmaken. Met ErvenPlus denken we mee met eigenaren van erven om zo weer een stap te zetten op weg naar meer biodiversiteit in onze gemeente.“

Heeft u

  • een erf buiten de bebouwde kom
  • interesse om maatregelen te nemen voor dier- en plantensoortsoorten die op erven voorkomen

en woont u in de gemeente Bernheze?

Dan bieden we u het volgende gratis aan:

  • advies over biodiversiteit op het erf
  • advies over  de maatregelen die u kunt nemen
  • een erfplan op maat
  • materiaal en (streekeigen) beplanting om soorten te helpen
  • beheeradvies voor bestaande erfbeplanting.

Bent u geïnteresseerd, stuur dan een e-mail naar erfvogelsbrabant@gmail.com.
Meer informatie: www.brabantslandschap.nl/erfvogels

Meer nieuws