8 september Open Monumenten Klassendag

Donderdag 17 augustus 2017

Op vrijdag 8 september nemen kinderen van verschillende basisscholen in Heesch deel aan het project Machtig Mooie Monumenten tijdens de Open Monumenten Klassendag. Dit project wordt uitgevoerd in een samenwerkingsverband tussen Cube Bernheze, Muzelinck en de Eijnderic. Uitgangspunten zijn het oorspronkelijke hoevecomplex de Eijnderic en diverse mooie geveltjes met hun eigen bijzondere kenmerken in het centrum van Heesch.

Projectbureau Open Monumentendag organiseert sinds 2010 de Open Monumenten Klassendag met groot succes. Leerlingen uit groep 7/8 worden in de klas op het fenomeen ‘monument’ voorbereid, waarna ze een monument bezoeken, samen met een rondleider die het als geen ander kent. Tienduizenden kinderen zijn op deze manier al actief betrokken bij het monumentale erfgoed in hun omgeving en dat aantal zal de komende jaren alleen maar groeien.

Meer nieuws