Bernheze kiest voor Belastingsamenwerking Oost-Brabant

Woensdag 8 november 2017

Vanaf 1 januari 2018 hebben inwoners en bedrijven van Bernheze voortaan voor de lokale belastingen nog maar met één organisatie te maken: BSOB (Belastingsamenwerking Oost-Brabant). Dat heeft de gemeenteraad van Bernheze besloten op 2 november 2017.

Wat verandert er voor u?

BSOB verstuurt vanaf 2018 één gecombineerd aanslagbiljet voor de waterschaps- en gemeentelijke belastingen naar onze inwoners en bedrijven. Via het digitale loket op www.bs-ob.nl kan iedereen zijn waterschaps- of gemeentelijke belastingzaken regelen. Bijvoorbeeld betalingen bekijken, automatische incasso regelen, kwijtschelding aanvragen of het WOZ-taxatieverslag inzien. We handelen wel de lopende incasso’s af.

Wat verandert er niet?

BSOB is een uitvoerende organisatie en bepaalt niet de hoogte van de belastingtarieven, de verordeningen en de kwijtscheldingsnormen. Daar blijft de gemeente zelf verantwoordelijk voor. De belastingopbrengsten gaan uiteraard ook naar de gemeente zelf.

Waarom sluit gemeente Bernheze aan bij BSOB?

Voor de gemeente Bernheze en de andere deelnemende gemeenten levert de samenwerking voordelen op. Er is één organisatie voor inwoners en bedrijven waar ze terecht kunnen met vragen over gemeentelijke belastingen, waterschapsbelastingen en de WOZ. Ook is het voeren van één administratie en het werken met één belastingsysteem efficiënter.

De Belastingsamenwerking Oost-Brabant bestaat op 1 januari 2018 uit waterschap Aa en Maas en de gemeenten Asten, Bernheze, Boekel, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek, Landerd, Oss, Someren en Uden.

Meer nieuws