Straat borstelen

Woensdag 6 juni 2018

“Wij komen morgen in uw straat onkruid weg borstelen”. Dit staat met grote letters op de borden die we als proef in drie verschillende wijken gaan plaatsen. Deze borden zetten we een dag voordat we het onkruid weg komen borstelen langs de invalswegen van de wijk. De wijken waar we deze proef gaan doen zijn: Het Rul in Heesch, Weijen-West in Nistelrode en Heijlaren in Heeswijk-Dinter.

Proef

De proef is geslaagd als we zoveel mogelijk onkruid kunnen verwijderen en uw buurt er weer netjes uitziet. Dat betekent dat we er met de borstel- en veegwagens goed bij moeten kunnen. Geparkeerde auto’s maken dat lastig. Vandaar ons verzoek om uw auto ergens anders te parkeren op de dag dat we langskomen. Om deze proef te laten slagen hebben we de hulp van alle bewoners nodig. Misschien dat niet iedereen de borden heeft gezien of dit artikel heeft gelezen. Informeer dus ook uw buren over deze proef en de komst van de borstelwagen. U ziet op de borden staan welke kant van de weg op welke dag aan de beurt is. Bij een geslaagde proef, gaan we het onkruid ook in andere buurten op deze manier te lijf.

Onkruid op straat

Onkruid op straat is voor veel mensen een steeds grotere ergernis. Onkruid bestrijden met chemische bestrijdingsmiddelen doen we niet meer. Daardoor kunnen we het onkruid pas weg-halen als het al op de straat of stoep staat. We kunnen er helaas niets aan doen dat het dus een beetje groener op straat is. Als er te veel onkruid staat, of het onkruid wordt te lang, dan halen we dat weg.

Onkruid dat op straat groeit verwijderen we door twee keer per jaar met borstel- en veegmachines over de wegen, parkeervakken en fietspaden te rijden. Tussen april en september wordt met branders op voetpaden en moeilijk bereikbare plekken het onkruid weggebrand.

Wat kunt u zelf doen?

Het zou natuurlijk fijn zijn als iedereen het stoepje voor zijn eigen huis vrij zou houden van onkruid, maar we weten dat we dat niet van iedereen kunnen verwachten. Hebt u langs de stoep een heg staan, dan is het wel verstandig om het onkruid dat tegen de heg staat zelf weg te halen. Hiermee voorkomt u dat de heg beschadigt als we dit onkruid met een brander weg proberen te halen.

Meer nieuws