Allemaal aan de ton

Maandag 8 oktober 2018

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Wilt u helpen wateroverlast te voorkomen? Doe dan mee aan de regentonactie van 17 oktober tot en met 17 november 2018.

Koop nu een ton met korting

Lever de kortingsbon (PDF, 929.0 kB)in bij een van de deelnemende bedrijven en je krijgt van ons als gemeente direct € 20,- korting op een regenton naar keuze (assortiment kan wisselen per deelnemend bedrijf).

  • Karwei, Cereslaan 9 in Heesch
  • Tuincentrum Meijs, Bosschebaan 23 in Heesch
  • Boerenbond, Graafsebaan 46 in Heesch

De actie loopt van 17 oktober t/m 17 november 2018 of tot het moment dat er binnen onze gemeente 100 tonnen zijn verkocht.

Plaats een regenton

Wanneer iedereen regenwater opvangt in een regenton, dan maak je in eigen tuin wateropslag. Dit bespaart kostbaar drinkwater omdat plant en dier kunnen drinken van gezond en gratis hemelwater! Bovendien komt het water dat je opvangt niet extra in het riool terecht en hoeft het dus niet meer onnodig gezuiverd te worden. Bedenk ook dat met minder tegels en meer groen in de tuin, het regenwater tijdens een hoosbui veel makkelijker in de grond kan zakken. Bovendien zorgt een groene omgeving voor koelte tijdens warme dagen en voor meer vlinders, bijen en vogels in de tuin.

Een groene tuin:

  • kan veel doen voor je gezondheid
  • zorgt voor minder omgevingsgeluid
  • brengt de natuur dichterbij
  • biedt leven aan meer soorten dieren
  • zorgt voor verkoeling en betere luchtkwaliteit
  • vermindert wateroverlast en waterschade
  • vermindert energielasten

In Nederland doen al ruim 90 gemeenten mee aan de landelijke campagne van Operatie Steenbreek.

Meer nieuws