Gemeente Bernheze subsidieert eerste 50 energiescans voor inwoners

Maandag 15 oktober 2018

Wilt u een persoonlijk adviseur bij u thuis? Een maatwerk stappenplan voor uw gasloze en energiezuinige woning? De gemeente Bernheze heeft voor haar inwoners een subsidieregeling voor advies.

Hoe werkt het?

De energiecoach maakt van tevoren een afspraak met u en stelt alvast de nodige vragen ter voorbereiding. Hij bepaalt daarbij ook welke adviseur het beste bij uw behoeften en situatie past. Wanneer de adviseur bij u langskomt, neemt hij uw woning op en maakt aan de hand daarvan een adviesrapport. De adviseurs zijn ook gespecialiseerd in gasloos wonen.

Na het adviesgesprek aan huis krijgt u een helder maatwerkrapport. In het adviesrapport zit  een stappenplan voor nu en voor de toekomst. Vervolgens komt de adviseur nogmaals bij u langs om samen naar het stappenplan te kijken en dit helemaal aan te passen aan uw wensen. Wanneer u dat wenst, helpt de energiecoach u verder met het treffen van maatregelen.

Wat kost het?

Het advies kost door de bijdrage van de gemeente Bernheze nu maar € 75,-. Wanneer u na het uitvoeren van het advies maatregelen treft, krijgt u deze € 75,- weer vergoed van de gemeente Bernheze.

Brabant woont Slim

De gemeente Bernheze werkt samen met Brabant woont Slim. Brabant Woont Slim wijst u de weg naar comfortabeler, voordeliger én groener wonen. In de hele regio werken energiecoöperaties, bedrijven, gemeenten en particulieren onder Brabant Woont Slim samen om de grootste opdracht van de 21e eeuw te realiseren: de klimaatdoelstellingen te halen en de opwarming van de aarde te verminderen. Samen brengen we een gedragsverandering op gang om bewoners te helpen met het verduurzamen van hun woning. Iedere duurzame stap is er één en begint bij u. Zo draagt u bij aan het milieu en krijgt u tegelijkertijd meer comfort in huis.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor een Bernhezer Energie Scan, ofwel Slim Wonen Advies, via www.brabantwoontslim.nl/advies.

Meer nieuws