75 jaar bevrijding 2019-2020

Maandag 26 november 2018

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat Zuid-Nederland werd bevrijd. We willen u graag zoveel mogelijk betrekken bij de samenstelling van een herdenkingsprogramma. Bent u een inwoner, vereniging, ondernemer of organisatie in Bernheze en bent u bezig met een lezing, een verhaal, een tentoonstelling, een herdenking of een ander initiatief rondom de viering en herdenking van 75 jaar bevrijding in 2019? Heeft u plannen om hiermee aan de slag te gaan? Laat het ons weten.

Inmiddels is een werkgroep met vertegenwoordigers uit alle kernen bezig met het samenstellen van een programma om dat te herdenken. De bedoeling is om in september 2019 een officieel moment te organiseren als aftrap naar 75 jaar bevrijding en dit op 5 mei 2020 samen met alle inwoners te vieren.

Heeft u plannen om met de herdenking aan de slag te gaan? Laat het ons weten. De gemeente denkt graag met u mee en brengt u graag in contact met andere initiatiefnemers. Daarnaast willen wij graag alle initiatieven in kaart brengen, zodat inwoners en bezoekers weten wat er te doen is tijdens de viering en herdenking van 75 jaar bevrijding van Bernheze.

Wilt u een activiteit organiseren of meer informatie neem dan contact op via  l.van.herpen@bernheze.org of telefoon 14 0412. Als u dat wilt, kunt u ook een keer aansluiten bij de werkgroep 75 jaar bevrijding.

Meer nieuws