Nominaties en verkiezing sportkampioenen jeugd 2018

Vrijdag 25 januari 2019

Sportvrijwilliger jeugd 2018

Johan Bijl, Vorstenbosch

Sinds jaar en dag is Johan betrokken bij de Vorstenbossche Boys: begonnen als jeugdleider bij het pupillenteam van zijn zoon, daarna leider van diverse seniorenteams. Hij staat al 30 jaar aan de kassa bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal en heeft vanaf 1987 zitting in het bestuur van supportersclub ‘De Geel-Zwarten. Vanaf zijn pensioen is hij lid van de maandagmiddagploeg die wekelijks vele (onderhouds)werkzaamheden verricht op en rond het sportpark, zodat dit er piekfijn en keurig bij ligt. Ook de afgelopen hete en droge zomer heeft hij samen met een andere vrijwilliger, ontzettend veel tijd gestoken in het sproeien van de velden. Hierdoor lagen de velden er nagenoeg perfect bij na de zomerstop. Dankzij Johan en vele andere vrijwilligers kan een vereniging als Vorstenbossche Boys gezond en welvarend voortbestaan. Iets wat niet vanzelfsprekend mag zijn, maar waar we onbewust misschien niet altijd bij stilstaan. Daarom is Johan genomineerd als Sportvrijwilliger van Bernheze! Symbool voor al die vrijwilligers in onze kleine maar hechte gemeenschap.

Sportman Jeugd 2018  (1 nominatie)

Robin van den Hogen, Heesch

  • Nederlands kampioen luchtgeweer staand
  • Nederlands kampioen luchtgeweer 3-houdingen
  • Nederlands kampioen luchtgeweer liggend
  • Daarnaast werd hij ook afdelingskampioen, districtskampioen en hij won de Landelijke junioren kampioenschappen in zijn klasse.

Robin werkt hard om deze resultaten te bereiken en heeft sportiviteit hoog in het vaandel staan.
Zijn uiteindelijke doel is  Nederland te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.

Sportvrouw jeugd 2018 (1 nominatie)

Silke Oldenkamp, Nistelrode

Silke werd Zuidnederlands kampioen voor junioren B met atletiek/hoogspringen. Ze is een sportieve meid van 16 jaar die haar passie echt in de atletieksport heeft gevonden. Ze is op haar 10e als A-pupil begonnen met een korte onderbreking van zo'n twee jaar. Ze gaat met veel plezier en gedrevenheid naar atletiek en wil zich graag technisch verbeteren.
Ze zit nu in de 5e klas van het VWO op het TBL in Oss. Ook hier zet ze zich 100% voor in en is haar gedrevenheid terug te vinden. Omdat school toch voor de sport gaat, moet ze soms een atletiekles laten schieten, wat ze niet leuk vindt. Ze is echt fanatiek en dat merken haar mede-leerlingen ook,  als ze getackeld worden door haar ...  of als ze met een snelle afleidingsmanoeuvre langs hen heen suist.
Bij het Zuid Nederlands kampioenschap is ze op 1 september in Best kampioen geworden van Brabant en Limburg in de Categorie ‘Junioren meisjes B" (16 en 17 jaar) door 1,55 meter hoog te springen (dat was een evenaring van haar persoonlijk record).

Sportploeg Jeugd 2018 (4 nominaties)

Gekozen tot sportploeg jeugd 2018: Team C1 van Korfbalver. Altior.

Nominaties

Mixed Hockey Club Heesch, Meisjes A1

Promotie 1e klasse is al lang geleden voor een A- team. Het team had een bijzondere missie om kampioen te worden voor twee heren: een vader en oud trainer/coach die afgelopen zomer zijn overleden. Een groot deel van het team is afgelopen juni 2018 ook kampioen geworden in het B1 team. De trainers zijn zeer gemotiveerd en tevens coach van het team. De spelers die echt voor het team gaan, zijn enorm gemotiveerd. In week 47/48 werden ze winnaar met het landelijk hockeydoelpunt van de week.

Vorstenbossche Boys: MO 19–1

Dit team ging voor een gezellig en sportief jaar, met als gezamenlijk doel de bekerfinale te halen en dan ook deze keer wel te winnen. Door een goede technische staf en door de inzet van deze meiden hebben ze samen dit doel bereikt.

Korfbalvereniging Altior: team C1

De C1 is zowel in de zaal als op het veld ongeslagen kampioen geworden. Beide keren hebben ze ook op het NK gestaan. In de zaal helaas net verloren in de finale, maar op het veld zijn ze 1e geworden en dus zijn ze Nederlands kampioen. Een bijzondere prestatie waardoor ze genomineerd zijn door de club.

Vorstenbossche Boys: JO 17–1 seizoen 2017-2018

Dit team is vorig jaar ook al genomineerd als sportploeg 2018, maar toen ging het team Mo 19 van de Vorstenbossche Boys er met de titel vandoor. Maar wat die jongens aan respect en sportiviteit lieten zien, was zeer mooi. Ondanks dat ze zelf geen sportploeg werden, maakten ze een erehaag voor de meiden om ze op een respectvolle manier te eren. Mede door dit en omdat ze in het voorjaar voor de 5e keer kampioen werden, wil de club ze nomineren.

Meer nieuws