Telefoonstoring

Door een storing is ons telefoonnummer 14 0412 niet bereikbaar. U kunt ons bellen via 0412-45 88 88.

Bernheze bijvriendelijke gemeente

Maandag 18 maart 2019

Nederland Zoemt heeft Bernheze benoemd tot bijvriendelijke gemeente. Wij danken deze titel aan de goede zorg voor de wilde bijen. Wethouder Peter van Boekel: “We zijn blij met deze benoeming. Bernheze zet zich in voor het verbeteren van de leefomstandigheden van bijen, op allerlei manieren. Dat is hard nodig, want de Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor de bestuiving van onze gewassen. Zonder de bij verdwijnt meer dan de helft van ons fruit en groente uit de supermarkt.”
 
Bernheze komt in actie voor de wilde bij. Daarom hebben we samen met Wageningen Environmental Research, Kenniscentrum EIS (insecten en andere ongewervelden), gemeente Oss, bijenverenigingen, IVN, Landschapsbeheer, waterschap Aa en Maas en andere organisaties de Kansenkaart bijenlandschap gemaakt. Daarin staat waar we het beste kunnen zorgen voor genoeg voedsel en nestelgelegenheid voor de bijen om ze een goed leefgebied te bieden.

Nederland Zoemt is een project van Landschappen NL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu.

Meer nieuws