Telefoonstoring

Door een storing is ons telefoonnummer 14 0412 niet bereikbaar. U kunt ons bellen via 0412-45 88 88.

Historische familienamen Heesch voor 6 straten in De Erven

Woensdag 3 april 2019

Zes straten in het nieuwbouwplan De Erven krijgen de namen van families met historische binding met Heesch.

Het gaat om de volgende straatnamen:

  • Van de Ven-erf
  • Van den Akker-erf
  • Ruijs-erf
  • Verstegen-erf
  • Ploegmakers-erf
  • Van Uden-erf

Straatnaamborden krijgen als ondertitel: ‘Historische familienaam in Heesch’. De straatnamen krijgen de toevoeging ‘-erf’, verwijzend naar de wijknaam ‘De Erven’, het kleinschalige karakter en de verkeerskundige opzet (o.a. vrij van doorgaand verkeer).

De Heemkundekring De Elf Rotten heeft op verzoek van de gemeente historisch onderzoek gedaan naar familienamen in Heesch. Er is data voorhanden over Heesche families vanaf 1665. Gekozen is om te kijken naar de meest voorkomende familienamen in de periode 1665 tot 1940.

Een straatnaam is hiermee een middel om de Heesche geschiedenis levend te houden. De vernoeming geldt voor de familie, niet specifiek voor een prestatie van de familie en niet specifiek voor één lid daarvan.

In totaal komen er 298 nieuwe koop- en 110 huurwoningen in De Erven. Deze zomer start de verkoop van woningen in de nieuwe straten. De bouw start naar verwachting eind 2019, waardoor de eerste woningen in 2020 worden opgeleverd.

Meer nieuws