Cursus Politiek actief in het najaar van 2019

Maandag 15 april 2019

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zitten er drie vrouwelijke raadsleden in de gemeenteraad. Dat is op een totaal van 23 raadsleden erg weinig. De raad is daarmee niet de afspiegeling van onze samenleving die we graag wensen. Om meer mensen te interesseren in de gemeentepolitiek en misschien warm te maken voor een plek in de gemeenteraad of in een raadscommissie, organiseren we in het najaar een cursus Politiek actief. Voor vrouwen én mannen.

Vier avonden in het najaar

Wil je weten hoe politiek werkt, hoe de gemeenteraad in elkaar zit en of jij daar een bijdrage aan kunt leveren, meld je dan aan voor de cursus. Die organiseren we vanaf woensdag 18 september 2019. In vier avonden krijg je op een informele manier uitleg over de gemeentepolitiek. Je hoort bijvoorbeeld hoe de besluiten genomen worden en hoe je daar invloed op uit kunt oefenen. Ook kun je kennismaken met onze raadsleden. Zij kunnen je vertellen hoe zij het raadswerk ervaren, wat voor hen belangrijk is en hoe ze het raadswerk combineren met hun andere werkzaamheden of gezin. Iedereen kan de cursus volgen. We stellen geen eisen aan opleiding of ervaring. 
Overigens zijn mannen ook van harte welkom bij deze cursus.

Aanmelden kan nu al

De exacte data zijn nog niet bekend. Maar lijkt het je wat om de cursus te volgen, dan kun je nu al een e-mail sturen aan griffie@bernheze.org. Natuurlijk kun je daar ook vast meer informatie over de gemeentelijke politiek, de gemeenteraad en/of de cursus Politiek actief aanvragen. Een afspraak voor een spontaan kijkje in de keuken van de gemeenteraad is zo gemaakt.

Meer nieuws