Bezoek de verbeelding STILLLEVEN

Woensdag 28 augustus 2019

Op initiatief van Brabant Remembers zijn door heel Brabant 75 verhalen uit de Tweede Wereldoorlog opgetekend. Een van deze 75 verhalen speelt zich af in Bernheze, namelijk het verhaal van de dappere familie Voets uit Heeswijk-Dinther. Verbeeld in een STILLLEVEN dat van 22 augustus tot en met 26 september te zien is in Bernheze.

Het verhaal

Het STILLLEVEN vertelt het verhaal van de dappere familie Voets uit Heeswijk-Dinther. Het gaat over een Joods echtpaar dat vanaf 1942 was ondergedoken in hun snoepwinkel. Het Joodse echtpaar verblijft in een vertrek op de begane grond, in een kamer achter de winkel. Er is niemand die weet van de onderduikers behalve 2 personen. Dankzij  de oplettendheid en de moed van Anna en Marinus Voets overleven de onderduikers de oorlog en emigreren zij in 1951 naar Brazilië.

Lees hier het volledige verhaal: www.brabantremembers.com

Bezoek het STILLEVEN

Het STILLLEVEN reist van Heesch naar Heeswijk-Dinther en tot slot naar Loosbroek. Het is de komende periode, tijdens de openingstijden, op de volgende plekken te zien:

  • 22 augustus t/m 12 september – hal gemeentehuis Heesch
  • 12 t/m 26 september – bibliotheek Heeswijk-Dinther
  • Zaterdag 28 september – Cultureel centrum de Wis in Loosbroek

Burgemeester Moorman onthulde onlangs samen met een dochter van Anna en Marinus Voets het STILLLEVEN in de hal van het gemeentehuis.

Brabant Remembers

75 verhalen, voor ieder jaar dat we in vrijheid leven één. Samen geven ze een goed beeld van de impact van de Tweede Wereldoorlog op de Brabantse samenleving. Deze verhalen vormen het uitgangspunt voor een Brabantbreed programma en een (inter)nationale campagne genaamd Brabant Remembers. Het doel is om zoveel mogelijk mensen, en dan vooral de jongere generaties, de verhalen te laten ervaren. Zo ook in Bernheze.

Meer nieuws