Bernheze viert 75 jaar bevrijding

Maandag 9 september 2019

Vrijheidstocht Bernheze, 28 september 2019

Op 28 september organiseren we in Loosbroek activiteiten rond 75 jaar vrijheid.

Vrijheidstocht

Alle inwoners (ook kinderen) kunnen meedoen aan de verlichte vrijheidstocht. De groepen lopers starten op drie punten en lopen ongeveer 1 km naar het dorpsplein bij De Wis. Scouting Heesch, Mira Ceti Nistelrode en Stichting Jong Nederland Heeswijk-Dinther coördineren de tocht op de drie startpunten. Hier krijgen de eerste 75 kinderen een lampion. Op het plein doen we hier nog iets bijzonders mee.

Verzamelen op de drie startpunten om 19.15 uur:

  • voor inwoners Heesch en Loosbroek: Dorpsstraat 88, Loosbroek
  • voor inwoners Nistelrode en Vorstenbosch: Dorpsstraat 22, Loosbroek  (parkeerterrein tegen-over VOBRA)
  • voor inwoners Heeswijk-Dinther: hoek Bergmolen, Loosbroek

De tocht start om 19.30 uur. De drie groepen komen om 20.00 uur samen op het dorpsplein bij De Wis, waar burgemeester Moorman het bevrijdingsvuur ontsteekt.

Avondprogramma

Om 20.45 uur begint het avondprogramma. Er zijn twee sessies; van 20.45 tot 21.30 uur en van 21.45 tot 22.30 uur.

Sint-Antonius van Paduakerk

vrijheidsconcert van Koor Amicanto uit Heeswijk-Dinther

De Wis

  • tentoonstelling met voorwerpen uit de oorlog en een gesproken diapresentatie over het militaire vliegveld B-88 in Nistelrode. Organisatie: Heemkundekring Nistelvorst. Peter van den Broek uit Heesch vult de ruimte verder in met spullen die soldaten met zich meedroegen.
  • documentaire ‘De Schakel’ van Regio Filmproducties, een aaneenschakeling van verhalen, verteld door de men-sen die het met eigen ogen hebben zien gebeuren.
  • STILLLEVEN, een maquette die het verhaal verbeeldt van de familie Voets uit Heeswijk-Dinther, een van de 75 oorlogsverhalen die zijn opgetekend door Crossroads Brabant.

Albertusschool

Toneelclub ‘Moeders’ speelt het toneelstuk ‘Verzwegen Moeder’.

Wij verzoeken iedereen om op tijd aanwezig te zijn in verband met afsluiting van de toegangs-wegen tijdens de tocht. U kunt parkeren achter het sportpark van WHV. De omleiding wordt aangegeven.

Meer informatie over het programma kunt u binnenkort lezen in DeMooiBernhezekrant, www.bezoekbernheze.nl en onze Facebookpagina.

Meer nieuws