Meer groen, minder stenen

Maandag 2 december 2019

Wij zijn op zoek naar kansen om stukken openbare ruimte, waar nu tegels of stenen liggen, natuurlijker te maken door de tegels te vervagen door groen. Heeft u een idee? Laat het weten via de website van IVN Bernheze.

Meer groen in de wijk draagt bij aan meer biodiversiteit, zorgt dat water bij hoosbuien beter wordt afgevoerd en gaat hittestress tegen. Ongeveer 60% van stedelijke gebied is van de gemeente; de gemeente maakt met de inrichtingsplannen daarom een groot verschil. De gemeente Bernheze stelt een bedrag beschikbaar voor ideeën.

Ideeën indienen

U kunt in de komende weken uw ideeën indienen via de website van IVN Bernheze. Voeg één of enkele foto’s toe van de plek om te laten zien waar en hoe het er nu uitziet. De gemeente Bernheze bekijkt, samen met IVN Bernheze, of de ideeën passen in het beleid voor openbaar groen en of de ideeën de biodiversiteit verbeteren en versterken.

We beslissen in januari 2020 over de ingediende ideeën en voeren de gekozen ideeën in het voorjaar van 2020 uit. De gemeente zorgt voor het onderhoud.

Meer nieuws