Nieuws overzicht

Onderzoek naar veiligheid en leefbaarheid Bernheze

Donderdag 19 oktober 2017

Hoe veilig voelt u zich in uw buurt? Bent u slachtoffer geweest van een misdrijf? Wat vindt u van de voorzieningen en het onderhoud in uw buurt? Deze vragen en andere stellen wij de komende periode aan 2.500 inwoners van de gemeente Bernheze.

Subsidie voor natuur en landschap beschikbaar

Woensdag 18 oktober 2017

Woont u in het buitengebied? Wilt u graag bijdragen aan een mooier landschap? Uw erf, akker of weide aankleden met elementen als heggen, houtsingels en kruidenrijke randen of een uilenkast plaatsen op het erf? Coördinatiepunt Landschapsbeheer van het Brabants Landschap geeft info over de mogelijkheden.

Tweede bijeenkomst EnergieWeverij op 10 oktober 2017 opnieuw succes

Woensdag 18 oktober 2017

De EnergieWeverij is een collectief van inwoners dat zich inzet voor duurzame projecten in onze gemeente Bernheze. In de tweede inspiratieavond kwamen weer nieuwe ideeën naar voren voor een duurzamer Bernheze. Vier van deze ideeën gaan als project verder.

Gratis cursus Politiek Actief

Woensdag 18 oktober 2017

Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief. op maandag 13 en 20 november (19.30 uur). Aanmelden kan tot 1 november 2017

Mantelzorgwaardering 2017; meld uw mantelzorger aan

Woensdag 4 oktober 2017

Uw mantelzorger in het zonnetje zetten? Meld hem of haar dan voor 31 oktober 2017 aan voor een van de leuke activiteiten of de mantelzorgwaardering

Ondersteuning voor eigenaren van lege stallen en schuren

Maandag 2 oktober 2017

Eigenaren van lege stallen en schuren in Noord-Brabant kunnen een bijdrage krijgen in de advieskosten voor een nieuw toekomstperspectief voor hun gebouwen. Daarvoor is de VAB-Impuls (vrijkomende agrarische bebouwing) in het leven geroepen.

Gemeente ruimt bladeren op

Vrijdag 29 september 2017

Van 16 oktober 2017 tot en met 22 januari 2018 komen we in alle dorpskernen op vaste dagen langs om het gevallen blad op te ruimen.

Bedrijventerrein Heesch-West stap dichterbij met masterplan

Donderdag 28 september 2017

De gemeenten Bernheze, ’s-Hertogenbosch en Oss ontwikkelen samen bedrijventerrein Heesch West. Zij werken hiervoor samen in de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Heesch West.

Puber en poen, wat kan ik als ouder het beste doen? Vraag ‘t Eef!

Woensdag 27 september 2017

Maandag 30 oktober 2017: informatieavond voor ouders van kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar in sporthal De Rusheuvel in Oss, inloop vanaf 19.00 uur. Over opvoeden en geld.

Sjors Sportief & Sjors Creatief breken alle records

Woensdag 27 september 2017

Ruim 1.300 inschrijvingen binnen een maand. Inschrijven kan het hele schooljaar nog.

Besluitvorming provincie over versnelling transitie veehouderij

Woensdag 20 september 2017

Het college heeft, vooruitlopend op het aangekondigde beleid van de provincie, zelf acties in gang gezet om actief en doelgericht onze regierol inhoud te geven

Klachten over medewerkers of bestuur in 2016

Woensdag 13 september 2017

Bent u niet tevreden over het gedrag van een medewerker, bestuurder of bestuursorgaan? Dan kunt u een klacht indienen. Hoeveel klachten hebben we ontvangen in 2016? En waar gingen ze over?

Wilt u gebruik maken van de regeling Bijzondere bijstand voor schoolkosten? Dan kunt u een aanvraag indienen voor 1 november 2017

Woensdag 6 september 2017

Ouders met schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar in het basis en/of voortgezet (beroeps) onderwijs moeten vaak hoge schoolkosten maken, bijvoorbeeld voor boeken, schooltas, schoolreisje, reiskosten, ouderbijdrage, sportkleding en lesgeld. Moet u rondkomen van een minimuminkomen, dan kan dat een probleem zijn. Daarom kunt u in aanmerking komen voor een jaarlijkse bijdrage van de gemeente Bernheze.

Nieuw bomenbeleid gemeente Bernheze

Woensdag 6 september 2017

Hoe de gemeente omgaat met haar eigen bomen, maar ook hoe zij bomen van anderen beschermt, ligt vast in een bomenbeleidsplan. Bernheze heeft een nieuw bomenbeleidsplan. We leggen de belangrijkste veranderingen graag uit.

De Landweer; cultuurhistorisch element

Dinsdag 1 augustus 2017

In het Bomenpark in Heesch is een 65 meter lange landweer gemaakt. Een indrukwekkend element met palen, wallen, greppels en heesters. Een stukje waardevolle geschiedenis in ons unieke landschap tussen de kernen en het natuurgebied.

Wilt u de natuur dichtbij huis? Uw erf biedt veel mogelijkheden

Woensdag 26 juli 2017

Door kleine aanpassingen kunt u uw erf aantrekkelijk maken voor onder andere zwaluwen, mussen, uilen en vleermuizen. Zij zorgen op hun beurt voor een natuurlijke bestrijding van muggen, vliegen en muizen. Maak gratis gebruik van de mogelijkheden.

Heeft u herbruikbare spullen? Doe ze in de kringloopcontainer bij de Milieustraat

Woensdag 5 juli 2017

Bij de Milieustraat in Heeswijk-Dinther kunt u voortaan ook uw herbruikbare spullen voor de kringloop kwijt.

Gebruik uw GFT-container

Woensdag 28 juni 2017

Meer afval scheiden: minder betalen en beter voor het milieu

Huishoudelijke Verzorging Toelage stopt op 1 januari 2018

Donderdag 22 juni 2017

Op 1 januari 2018 stopt de regeling Huishoudelijke Verzorging Toelage (HVT, eerder HHT). HVT is de opvolger van de landelijke Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT).

Veilige e-mail

Maandag 22 mei 2017

De gemeente introduceert veilig e-mailverkeer. Wat betekent dat voor u en hoe werkt het?

N279

Dinsdag 1 december 2015

Verbreding van de N279 tussen Veghel en 's-Hertogenbosch, een project van de provincie Noord-Brabant.

Ontsluitingsweg Heeswijk-Dinther Zuid gevisualiseerd

Woensdag 30 september 2015

Wilt u kijken hoe het wegtracé voor de ontsluitingsweg eruit ziet? Er is een digitale visualisatie van gemaakt.