Nieuwsoverzicht

Tips voor barbecueën en hout stoken in de zomer

Maandag 6 juli 2020

In de zomer is barbecueën of een vuurtje stoken een geliefde bezigheid. Helaas heeft dit wel impact op de luchtkwaliteit. Dit kunt u als stoker doen om de overlast te beperken.

Onafhankelijk onderzoek naar proces statushouder afgerond

Donderdag 2 juli 2020

Het onafhankelijk onderzoek naar het proces van huisvesten en begeleiden van de statushouder die verdacht wordt van het ombrengen van Rik van de Rakt is afgerond. Uit het onderzoek blijkt dat de gemeente Bernheze beperkte informatie had om een goede inschatting te maken wat er aan hulpverlening en huisvesting nodig was voor de statushouder. Het onderzoek legt ook de kwetsbaarheden bloot in het systeem van toewijzing van statushouders aan gemeenten.

Samenwerkingsovereenkomst getekend voor Wegwijzer Bernheze

Maandag 29 juni 2020

Op 1 november 2020 starten de gemeenten Bernheze en Meijerijstad en ONS welzijn gezamenlijk met Wegwijzer Bernheze. Wegwijzer Bernheze is een nieuwe en verregaande samenwerking in ons sociaal domein.

Waar staan de grote grazers in De Maashorst?

Maandag 29 juni 2020

Plan eenvoudig uw route mét of zonder grazers met de online begrazingskaart.

Aanleg rotonde kruispunt Graafsebaan-Elzenseloop

Maandag 8 juni 2020

De gemeente richt de Graafsebaan opnieuw in om de veiligheid voor de fietsers, voetgangers en automobilisten te verbeteren.

Nieuwe website Brabant Woont Slim

Dinsdag 2 juni 2020

De website helpt u, als inwoner van gemeente Bernheze, met alle vragen die u heeft omtrent het verduurzamen van uw woning. Door middel van subsidies hoeft dat niet duur te zijn.

BSOB komt tegemoet

Dinsdag 2 juni 2020

BSOB verstuurt tot 1 september geen aanmaningen en dwangbevelen vanwege de coronacrisis.

Veilig Thuis

Dinsdag 2 juni 2020

Doordat u thuis meer op elkaars lip zit, kan het gebeuren dat het teveel wordt en er thuis spanningen ontstaan. Dit is op zich normaal, maar niet als dit zich uit in mishandeling en huiselijk geweld. De Veilig Thuis-medewerker is er om u te helpen.

Plakstrips tegen eikenprocessierups: gebruik ze niet

Maandag 25 mei 2020

In de strijd tegen de eikenprocessierups nemen sommige mensen eigen maatregelen zoals het omwikkelen van bomen met plastic folie of het aanbrengen van plakstrips. Wij vragen onze inwoners dringend om dit niet doen en de folie weg te halen.