Nieuws overzicht

Onthulling informatiepanelen Dynamische landschappen Bernheze

Vrijdag 5 juli 2019

Op 2 juli 2019 werd het project Dynamische landschappen Bernheze afgesloten door informatiepanelen te onthullen. Deze informatiepanelen staan langs de oude routes die de verbinding vormen tussen de dorpen en de Maashorst, plaatselijk ook wel 'driften' genoemd. Ze geven de passant informatie over de lokale historie, het landschap en de natuurwaarden. Wethouder van Boekel onthulde samen met vrijwilligers de eerste twee borden.

Blauwalg

Vrijdag 28 juni 2019

De zomer is gearriveerd. Het is warmer en de temperatuur van het water neemt toe met als gevolg: blauwalg! Deze blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom adviseert het waterschap om ieder contact met water van deze vijvers en sloten te vermijden.

Meer bloemen voor meer insecten

Maandag 24 juni 2019

Het gaat niet goed met de bijen en andere insecten. Wereldwijd neemt de populatie schrikbarend af. Tijd voor ingrijpen dus. Bernheze treft maatregelen, maar doet dat niet alleen!

Lintjesregen gemeente Bernheze 2019

Woensdag 24 april 2019

14 Inwoners van de gemeente Bernheze zijn op 26 april 2019 benoemd tot Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Marieke Moorman overhandigde deze Koninklijke onderscheidingen.