Nieuwsoverzicht

Sluitende kadernota: Bernheze blijft investeren

Donderdag 8 april 2021

Bernheze heeft een financieel solide positie. Het is gelukt om weinig tot geen bezuinigingen door te voeren en een sluitende kadernota te presenteren. We kunnen blijven investeren in landbouw, wonen, toerisme en recreatie en het sociaal domein. En in onze eigen organisatie, zodat wij een organisatie hebben die op orde is en wij een goede dienstverlening kunnen bieden aan onze inwoners.

Afvalinzameling tijdens de feestdagen

Maandag 29 maart 2021

Rond de feestdagen in het voorjaar kan het zijn dat we uw restafval, groente-, fruit- en tuinafval of plastic, blik en drankverpakkingen op een andere dag ophalen.

Samen Nistelrode in oprichting

Maandag 22 maart 2021

De Dorpsraad Nistelrode, ONS welzijn en de gemeente Bernheze zijn eind vorig jaar samen de pilot ‘Samen Nistelrode’ gestart met de bedoeling om de relatie tussen burgerinitiatieven, welzijnswerk en gemeente te vernieuwen. We werken aan een stevige(re) samenwerking in Nistelrode: ‘Samen Nistelrode‘.

Fase 1 nieuwe Traverse in gebruik

Woensdag 17 maart 2021

De inwoners van Heeswijk-Dinther kunnen vanaf nu gebruik maken van de eerste 400 meter van de nieuwe Traverse. De 2,6 kilometer lange hoofdweg gaat de komende jaren op de schop. De Traverse wordt aangepast om meer veiligheid, verbinding en eenheid te krijgen.

Steun lokale ondernemers

Woensdag 10 maart 2021

Vorige week spraken burgemeester Moorman en wethouder Wijdeven met de 5 ondernemersverenigingen in Bernheze en afdeling Bernheze van Koninklijke Horeca Nederland. De ondernemers uitten hun zorgen over gebrek aan perspectief. Die zorgen begrijpen we heel goed. Maar we willen ook samen vooruit kijken hoe we verder kunnen als er meer versoepelingen komen. Het college heeft de richtlijnen voor uitbreiding van terrassen vastgesteld

Hoe gaat het met u?

Maandag 8 maart 2021

Inmiddels heeft corona een enorme impact op ons dagelijks leven. Er is weinig ruimte om andere mensen te ontmoeten en dat is voor veel mensen zwaar. Als gemeente willen we graag in gesprek blijven met onze inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen.

Praat mee over duurzaamheid

Maandag 8 maart 2021

Vorige week heeft u flyer in de brievenbus ontvangen, waarin wij u uitnodigen om mee te denken over thema’s rondom duurzaamheid in Bernheze. In dit bericht vertellen wij u graag meer.

Gemeente en ondernemersverenigingen in Bernheze slaan handen inéén

Maandag 1 maart 2021

Energiebesparing is een belangrijk onderdeel van de energietransitie. Voor veel bedrijven is energiebesparing een verplichting en de gemeente Bernheze en de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Bernheze (SOB) gaan hierbij helpen.

Meer laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar

Dinsdag 23 februari 2021

Steeds meer mensen rijden elektrische auto’s en de behoefte aan laadpalen is daardoor toegenomen. In 2021 gaat de gemeente Bernheze verder met de uitrol van openbare laadpalen voor elektrische auto’s.