Nieuws overzicht

Werkzaamheden Nistelrodeseweg

Dinsdag 3 september 2019

Koop een regenton met korting

Maandag 2 september 2019

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Je kunt zelf helpen om overlast te voorkomen. Door mee te doen aan de regentonactie van 1 oktober tot en met 31 oktober.

Mantelzorger? Wandel dan lekker mee!

Dinsdag 27 augustus 2019

Even tijd voor uzelf, lekker onthaasten in de rust van de natuur. Is dat iets voor u? Meld u dan aan voor één van de wandelingen voor mantelzorgers.

Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start

Dinsdag 20 augustus 2019

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Bernheze ontvangen weer het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Inschrijven kan vanaf 28 augustus via www.sjorssportief.nl. Je kunt je voor zoveel activiteiten inschrijven als je wilt en het kan het hele schooljaar door.

Programma Aanpak Stikstof

Donderdag 15 augustus 2019

Teveel stikstof heeft negatieve effecten op de natuur. Dat is in Nederland het geval. De meeste stikstof is afkomstig van de landbouw, het verkeer en de industrie. De Raad van State bepaalde onlangs dat het landelijke stikstofbeleid, het Programma Aanpak Stikstof (PAS), niet deugt.

Cursus politiek actief

Dinsdag 30 juli 2019

Vraag je je wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Of wil je iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Volg dan cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het.

Bernheze controleert adressen

Dinsdag 23 juli 2019

De gemeente registreert alle inwoners in de Basisregistratie Personen (BRP). Daarin zijn op één plek basisgegevens vastgelegd die de overheid steeds opnieuw kan gebruiken voor haar dienstverlening of hulpverlening in noodsituaties. Het is belangrijk dat wij van u de juiste adresgegevens hebben geregistreerd.

Toekomst de Wildhorst

Dinsdag 9 juli 2019

Landgoed de Wildhorst heeft zich vanaf eind jaren ‘50 ontwikkeld als een recreatieoord in het groen. Na een bloeiperiode is het gebied door de jaren heen steeds minder goed gaan functioneren als (verblijfs-)recreatieterrein. De gemeente wil dat er weer een mooie toekomst is voor De Wildhorst en daarmee ook voor de omgeving. Daarvoor is het belangrijk dat we eerst goed in beeld krijgen of er mogelijkheden zijn en wat die mogelijkheden dan zijn. We zijn daarom een onderzoek gestart om dit te verkennen.