Nieuwsoverzicht

Burgemeester Moorman: "In het geheugen gegrift"

Donderdag 5 november 2020

Heeft u dat ook? Dat u nog weet waar u was en wat u deed toen u hoorde van heftige of historische gebeurtenissen?

Webinar pleegzorg 8 december 2020

Dinsdag 3 november 2020

Er is in Bernheze nog altijd een tekort aan pleegouders! Momenteel wachten ruim dertig kinderen op een passend pleeggezin. Wil jij helpen? Meld je dan aan voor het webinar.

Duurzame huizenroute

Dinsdag 3 november 2020

Van 7 november tot 15 december kunt u inspiratie opdoen om uw woning energiezuinig te maken tijdens de online Duurzame huizenroute. Via videoverbinding laten gastvrije huiseigenaren zien hoe zij hun woning duurzamer maakten en gaan zij met de bezoekers in gesprek.

Geef uw mening over duurzame energie in de gemeente

Dinsdag 3 november 2020

Wilt u meepraten over windenergie, zonne-energie en de duurzame toekomst van uw regio? Doe dan mee aan het online onderzoek.

Week van de Pleegzorg

Dinsdag 27 oktober 2020

Stichting Oosterpoort is hard op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. Zij vragen tijdens ‘de Week van de Pleegzorg’ aandacht voor pleegzorg, het tekort aan pleegouders en kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben. Zij doen een dringende oproep aan mensen om vooral nu hun hart en huis open te stellen.

Gratis luierzakken

Dinsdag 27 oktober 2020

Vanaf deze week kunnen inwoners van Bernheze gratis luierzakken afhalen bij verschillende supermarkten.

Wethouder Peter van Boekel: "Morgen kan het anders zijn"

Dinsdag 27 oktober 2020

Op een dag is vandaag slechts een voetnoot, maar tot die tijd moeten we ons er samen doorheen slaan. Met een beetje medemenselijkheid en een beetje creativiteit. Want juist in uitdagende tijden, komen de mooiste dingen tot stand. Dat is een ding dat zeker is.

Ook Bernheze sluit zich aan bij initiatief duurzame gronduitgifte

Maandag 19 oktober 2020

Gemeente Bernheze heeft haar handtekening gezet onder het ambitiestatement Duurzame Gronduitgifte. Zij volgt daarmee het voorbeeld van 24 andere organisaties en gemeenten, die eveneens hebben uitgesproken zich te willen inzetten voor een duurzamer gebruik van hun gronden.

Regiotaxi tijdelijk vangnet voor OV

Maandag 19 oktober 2020

De vervoerders Arriva en Hermes rijden volgens een aangepaste dienstregeling, omdat minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer, vanwege het coronavirus.

Burgemeester Moorman: "Aanpassen"

Maandag 19 oktober 2020

Kijk naar elkaar om. Deze gedeeltelijke lockdown raakt ons allemaal, maar zeker de mensen die alleen of eenzaam zijn. Geef elkaar daarom hulp en aandacht. Bel eens wat vaker met iemand die alleen is, bied aan om boodschappen te doen of stuur een lief kaartje. Het zijn lichtpuntjes die troost en steun kunnen bieden. Bernheze heeft al eerder bewezen dat we daar goed in zijn. Samen kunnen we dat.