Nieuwsoverzicht

Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

Dinsdag 28 september 2021

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan.

Bijtende Bende 29 september in Heesch

Woensdag 22 september 2021

Leer drugscriminaliteit herkennen en breng een bezoekje aan de Bijtende Bende. Hierin ga je zelf op zoek naar signalen van drugscriminaliteit en leer je het herkennen. Speur je mee? Kom op woensdag 29 september tussen 13.00 en 16.30 uur naar de weekmarkt in Heesch om kennis te maken met de Bijtende Bende!

Voor Elkaar Pas voor Wmo-reizigers in Noordoost-Brabant

Woensdag 22 september 2021

Van 1 november 2021 tot 1 november 2023 biedt Regiotaxi Noordoost-Brabant gebruikers van het Wmo-vervoer de kans om twee jaar lang, eenvoudig en voordelig gebruik te maken van het openbaar vervoer met de Voor Elkaar Pas van Arriva.

Provincie onderzoekt koopgedrag Noord-Brabant

Woensdag 22 september 2021

De Provincie Noord-Brabant en de gemeente Bernheze zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke dorpscentra en een compleet winkelaanbod.

Column Burgemeester: Er op uit

Woensdag 8 september 2021

Het burgemeestersambt kent vele kanten. Zo ben ik voorzitter van de gemeenteraad en van het college van Burgemeester en Wethouders, mag ik de gemeente vertegenwoordigen in de regio en provincie, ben ik verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid en geef ik leiding in tijden van een ramp of crisis.

Koninklijke erepenning voor fanfare St. Lambertus Nistelrode

Zondag 5 september 2021

Op zondag 5 september reikte burgemeester Marieke Moorman een Koninklijke Erepenning met bijhorende oorkonde uit aan fanfare St. Lambertus in Nistelrode. De Koninklijke Ere-penning is toegekend ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van deze vereniging.

Teruglevering elektriciteit in de toekomst mogelijk een probleem

Donderdag 26 augustus 2021

Ook in de gemeente Bernheze is de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk van Enexis nagenoeg vol en wordt teruglevering een probleem.

Transitievisie warmte beschrijft plannen om Bernheze duurzaam te verwarmen

Donderdag 26 augustus 2021

In 2021 hebben wij, de gemeente, samen met vele anderen een Transitievisie Warmte opgesteld met daarin plannen om Bernheze duurzaam te verwarmen.

Milieuvriendelijke vuilniswagens in Bernheze

Dinsdag 24 augustus 2021

Vanaf eind juli rijden er in Bernheze milieuvriendelijke vuilniswagens rond. De nieuwe wagens rijden op groen gas en de zijladers ‘kloppen’ minder hard bij het legen van de vuilcontainers.

Wethouder Pieter van Dieperbeek tijdelijk afwezig

Woensdag 4 augustus 2021

Vanwege een medische ingreep is wethouder Pieter van Dieperbeek vanaf 12 augustus tijdelijk afwezig. De verwachting is dat met de operatie en het herstel twee maanden gemoeid zijn

RSS feed van de nieuwsberichten