Nieuwsoverzicht

Kluscafé Vorstenbosch in de weer met mondkapjes

Maandag 25 mei 2020

Het Kluscafé in Vorstenbosch, onderdeel van de Stichting Zorgvoorzieningen in het dorp, had plotsklaps niets meer om handen toen het Coronavirus toesloeg

Mobiele Hulpbrigade HDL

Maandag 18 mei 2020

Voor een luisterend oor en praktische ondersteuning werd door een aantal welzijnsorganisaties in maart de handen inéén geslagen en de Mobiele Hulpbrigade HDL opgericht. Op de zoektocht naar vrijwilligers reageerden ontzettend veel mensen. Inmiddels zijn er een aantal matches tussen hulpvragers en gevers en ontstond zodoende een ‘maatjesproject’.

Onafhankelijk onderzoek naar proces statushouder

Donderdag 14 mei 2020

Het onderzoeksbureau Necker van Naem gaat in opdracht van de gemeente Bernheze een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar het proces van huisvesten en begeleiden van statushouders in Bernheze.

Kroonringen tegen zwerfafval in Heesch en Loosbroek

Dinsdag 12 mei 2020

Vanaf 22 mei worden binnen de bebouwde kom van Heesch en Loosbroek kroonringen aan de bestaande lantaarnpalen bevestigd. Dit zijn houders rondom lantaarnpalen waar bewoners de plastic afvalzakken aan hangen.

Vergeet mij niet!

Maandag 11 mei 2020

Bijna in elke straat in Bernheze woont wel iemand met een vorm van dementie. Waar men vroeger naar een verzorgingshuis ging, blijven ze nu onderdeel van onze maatschappij en is de juiste ondersteuning niet altijd vanzelfsprekend. De werkgroep Dementievriendelijk Bernheze zet zich in voor mensen met dementie, als voor de mensen om hen heen. Wil je hulp om dementie te herkennen, of wil je weten hoe je het beste iemand met dementie kunt benaderen? “Samen Dementievriendelijk” heeft daarvoor een gratis online training.

Sportactiviteiten voor kinderen en jongeren

Maandag 11 mei 2020

De jeugd is weer volop buiten aan het sporten bij een sportvereniging of andere sportaanbieder. Maar niet alle kinderen zijn lid van een vereniging die sportactiviteiten buiten aanbiedt. Voor die kinderen is er de website van Sjors Sportief: www.sjorssportief.nl. Hierop staan veel activiteiten waarvoor kinderen tot en met 18 jaar zich (veelal gratis) kunnen aanmelden.

Burgemeester Moorman: "Woorden van troost"

Maandag 11 mei 2020

De Bernhezer Kunstkring geeft ons woorden van troost kado. In samenwerking met lokale ondernemers en instellingen worden op diverse plekken in onze gemeente reclameframes gevuld met gedichten.

Sara Verkuijlen bestrijdt het eenzaamheidsvirus

Maandag 4 mei 2020

Het oordeel van de acht jaar oude Sara Verkuijlen uit Nistelrode klinkt luid en duidelijk: Corona is stom! Maar dat ze prima weet hoe zij aan deze penibele periode toch positief kan bijdragen, bewijst ze wel met haar inzamelingsinitiatief. Het doel? Een lach op het gezicht toveren bij alle bewoners van Laarstede.

Wethouder Rien Wijdeven: "Wat is wijsheid?"

Maandag 4 mei 2020

Ik vraag mezelf af hoe we over 5 jaar terug kijken naar deze bizarre ‘Corona’ tijd waarin we nu leven. De teugels zullen binnenkort verder losgelaten moeten worden. Anders is dit niet meer op te brengen, zowel sociaal als economisch.