Nieuwsoverzicht

Bezoek de Brabantse Juweeltjes voor ultieme geluksmomentjes

Dinsdag 1 juni 2021

Wie heerlijk wil ontdekken en genieten, die trekt eropuit in de regio. Onze streek staat namelijk boordevol unieke bezienswaardigheden, to-do-activiteiten en recreatieve mogelijkheden. Stuk voor stuk Brabantse Juweeltjes.

Ga je op vakantie naar het buitenland?

Dinsdag 25 mei 2021

Check je geldigheidsduur van je reisdocument. Voorkom teleurstelling en maak op tijd een afspraak.

Meierijstad, Boekel en Bernheze lanceren Mobiliteitscentrum PIM Werkt

Donderdag 6 mei 2021

Naar aanleiding van de Coronacrisis denken overheden na hoe zij de gevolgen van de crisis op de arbeidsmarkt kunnen opvangen en over mogelijkheden om hierop in te spelen.

Lintjesregen Bernheze

Maandag 26 april 2021

Maandag 26 april 2021 vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Vier inwoners van de gemeente Bernheze worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 1 inwoner wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Marieke Moorman overhandigt deze Koninklijke onderscheidingen aan huis.

Wandelen in het buitengebied: hond aan de lijn

Maandag 12 april 2021

Ons veelzijdig buitengebied nodigt uit tot een mooie wandeling. De wegen tussen akkers en weiden met grazend vee vormen een uitgelezen gebied om een frisse neus te halen voor wandelaars en hun trouwe viervoeter. Bossen en heidevelden zijn ook geweldige plekken om tot rust te komen of juist wat energie kwijt te raken. Fijn als de hond dan mee kan. In het buitengebied van Bernheze mogen honden op openbaar terrein los lopen. U hoeft de poep daar niet op te ruimen.

Geldfit.nl nu ook beschikbaar in Bernheze

Maandag 15 februari 2021

Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor je te maken kunt krijgen met geldzorgen. Wij werken daarom samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële problemen te helpen.

Met Wmo-regiotaxipas naar vaccinatielocatie

Donderdag 11 februari 2021

Heeft u een uitnodiging van de GGD voor een Corona-vaccin ontvangen en heeft u een Wmo-regiotaxipas? Dan kunt u met de regiotaxi naar de vaccinatielocatie reizen. Hiervoor gelden een paar afspraken.

Natuur in de wijk

Dinsdag 12 januari 2021

Pilotproject voor meer natuur en nestkastjes in Heesch om vogels en insecten te helpen.

Belastingdienst en gemeente Bernheze helpen getroffen ouders Kinderopvangtoeslag

Dinsdag 12 januari 2021

De gemeente Bernheze en de Belastingdienst/Toeslagen werken samen om ouders te helpen die door de problemen met kinderopvangtoeslag getroffen zijn.