Nieuwsoverzicht

Tegoedbon van € 45,- voor woningeigenaren

Maandag 5 oktober 2020

In week 42 ontvangt elke woningeigenaar in gemeente Bernheze een brief met een tegoedbon.

Burgemeester Moorman: "Keer het tij"

Maandag 5 oktober 2020

Burgemeester Moorman doet een oproep om de coronamaatregelen na te leven.

Aangepaste openingstijden gemeentehuis

Donderdag 1 oktober 2020

Vanaf maandag 5 oktober zijn de openingstijden van het gemeentehuis aangepast. Het gemeentehuis is dan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ’s ochtends open van 8.30 uur tot 12.30 uur. Op woensdag is het gemeentehuis open van 13.30 uur tot 19.00 uur.

Klimaatatlas

Dinsdag 29 september 2020

Overdag een temperatuur van 40 graden, een tien dagen durende hittegolf, dikke onweersbuien en straten die blank staan. We merken de laatste jaren goed dat het natter, heter en droger wordt. Kijk in de klimaatatlas naar het effect van hitte, droogte of water bij u in de buurt.

Begroting 2021 Bernheze; we houden koers

Maandag 28 september 2020

Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze heeft de begroting voor 2021 vastgesteld. We gaan door op de ingezette weg vanuit het bestuursprogramma 2018-2022 ondanks dat de komende jaren zullen worden gekenmerkt door financiële onzekerheid. In de vergadering van 5 november spreekt de gemeenteraad zich uit over de begroting.

Coronamaatregelen voor betaling facturen verlengd

Woensdag 26 augustus 2020

Vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft de gemeente Bernheze begin maart verschillende maatregelen genomen voor de betaling van facturen. Hiermee wil de gemeente inwoners en bedrijven steunen die door de coronacrisis minder inkomsten hebben. Deze maatregelen zijn eerder al verlengd tot 1 september en worden nu, in aangepaste vorm, verlengd tot 1 november.

Raadsgriffier Bernheze neemt afscheid

Dinsdag 25 augustus 2020

Per 1 december 2020 beëindigt Jan van den Oever zijn loopbaan als raadsgriffier van de gemeente Bernheze.

Geen windturbines op Heesch West

Dinsdag 25 augustus 2020

De mogelijkheid om windenergie in te passen op bedrijventerrein Heesch West is zorgvuldig verkend en onderzocht.

Burgemeester Moorman: samen tegen corona

Maandag 17 augustus 2020

Burgemeester Moorman doet een dringende oproep aan iedereen: houd u aan de regels! Ook in deze vakantietijd met fijne zomeravonden. Blijf uw gezonde verstand gebruiken. Houd 1,5 meter afstand, ook op het terras en bij feestjes thuis. Vermijd drukke plekken en ga alleen boodschappen doen. En heeft u klachten? Blijf dan thuis en laat u testen. U kunt hiervoor een afspraak maken met de GGD.

Gemeente brengt monumentale bomen in kaart

Maandag 27 juli 2020

Binnenkort maakt een landmeetkundig bedrijf een inventarisatie van de monumentale bomen in de gemeente Bernheze, zowel van de gemeente als van particulieren.