Nieuwsoverzicht

Burgemeester Moorman: “Heb oog voor elkaar”

Maandag 16 maart 2020

Houd het hoofd koel en het hart warm. Ook in tijden van crisis vinden en steunen we elkaar.

Gezocht: 20 ondernemers - 20% energiebesparing - 20 maanden

Dinsdag 4 februari 2020

De gemeente Bernheze heeft een sterke focus op duurzaamheid richting ondernemers. Daarom zoeken wij 20 ondernemers die samen met ons de uitdaging van 20% energiebesparing binnen 20 maanden willen aangaan.

Cliëntervaringsonderzoek, doet u mee?

Maandag 27 januari 2020

Wij zijn benieuwd hoe onze ondersteuning en diensten binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) worden ervaren. Daarom ontvangt een aantal personen, die gebruikmaken van Wmo-voorziening, eind januari een vragenlijst van ons.

Afvalkalender 2020

Dinsdag 17 december 2019

De nieuwe ophaaldagen voor huishoudelijk afval zijn bekend. De ophaalroutes veranderen in 2020. Het kan dus zijn dat we uw restafval of groente- fruit- en tuinafval op een andere dag ophalen.

Meer groen, minder stenen

Maandag 2 december 2019

Wij zijn op zoek naar kansen om stukken openbare ruimte, waar nu tegels of stenen liggen, natuurlijker te maken door de tegels te vervagen door groen. Heeft u een idee? Laat het weten via de website van IVN Bernheze.

Eerste windboom in Nederland staat in Heeswijk-Dinther

Dinsdag 17 september 2019

De eerste windenergieboom van Nederland staat in Heeswijk-Dinther, op de rotonde Laverdonk. Nieuw is dat we de energie die deze ‘boom’ opwekt, opslaan in accu’s en volledig lokaal gebruiken. De windboom levert het hele jaar voldoende stroom om voor de straatverlichting in de directe omgeving en is daarmee volledig zelfvoorzienend.

Werkzaamheden Nistelrodeseweg

Dinsdag 3 september 2019

Programma Aanpak Stikstof

Donderdag 15 augustus 2019

Teveel stikstof heeft negatieve effecten op de natuur. Dat is in Nederland het geval. De meeste stikstof is afkomstig van de landbouw, het verkeer en de industrie. De Raad van State bepaalde onlangs dat het landelijke stikstofbeleid, het Programma Aanpak Stikstof (PAS), niet deugt.

Bernheze controleert adressen

Dinsdag 23 juli 2019

De gemeente registreert alle inwoners in de Basisregistratie Personen (BRP). Daarin zijn op één plek basisgegevens vastgelegd die de overheid steeds opnieuw kan gebruiken voor haar dienstverlening of hulpverlening in noodsituaties. Het is belangrijk dat wij van u de juiste adresgegevens hebben geregistreerd.