Nieuwsoverzicht

Wethouder Rien Wijdeven: "Wat is wijsheid?"

Maandag 4 mei 2020

Ik vraag mezelf af hoe we over 5 jaar terug kijken naar deze bizarre ‘Corona’ tijd waarin we nu leven. De teugels zullen binnenkort verder losgelaten moeten worden. Anders is dit niet meer op te brengen, zowel sociaal als economisch.

Burgemeester Moorman: "Verdriet in een andere tijd"

Dinsdag 28 april 2020

Het is de warmste Koningsdag sinds jaren en de zon schijnt er vrolijk op los. Toch staat dit allemaal in schril contrast met de situatie waarin Bernheze zich bevindt en de gemoedstoestand die daarbij hoort.

Reactie burgemeester Moorman op steekincident

Woensdag 22 april 2020

Afgelopen zondagochtend is een 18-jarige jongen uit Nistelrode door een steekincident in Oss om het leven gekomen. Gisteren werd meer bekend over de achtergrond van de verdachte.

Wethouder Rein van Moorselaar: "Alle hens aan dek voor iedereen"

Maandag 20 april 2020

Voor de hele samenleving is het ALLE HENS. Houd de moed en de solidariteit met elkaar vast in deze tijden.

Burgemeester Moorman: "Veerkracht"

Dinsdag 14 april 2020

Ik ben onder de indruk van de veerkracht en verbondenheid in Bernheze. Het is mooi om te zien hoe in elk dorp mensen naar elkaar omkijken.

Burgemeester Moorman: "Voor, tijdens en na"

Maandag 6 april 2020

Ooit was er een tijd vóór Corona. Dat is nog niet zo lang geleden, maar het lijkt toch al heel ver weg. Ooit komt er een tijd ná Corona. Daar kan ik nu al van dromen.

Burgemeester Moorman: "Hoop op betere tijden"

Maandag 30 maart 2020

Bernheze wordt zwaar getroffen door het Coronavirus. In onze gemeente zijn veel mensen besmet en helaas zijn er ook doden te betreuren door het virus. Dat grijpt me aan. Ik weet dat ook velen van u verdrietig zijn, meeleven met anderen of zorgen hebben.

Burgemeester Moorman: “Blijf zoveel mogelijk thuis”

Maandag 23 maart 2020

In een week tijd kan er veel veranderen. Het Coronavirus grijpt om zich heen. De besmettingsdichtheid is in onze regio het hoogst van Nederland. Bernheze kleurt met vijf andere gemeenten donkerrood op de besmettingskaartjes. Dat baart me zorgen en daarom roep ik u nogmaals op om u aan alle maatregelen te houden.

Burgemeester Moorman: “Heb oog voor elkaar”

Maandag 16 maart 2020

Houd het hoofd koel en het hart warm. Ook in tijden van crisis vinden en steunen we elkaar.

Programma Aanpak Stikstof

Donderdag 15 augustus 2019

Teveel stikstof heeft negatieve effecten op de natuur. Dat is in Nederland het geval. De meeste stikstof is afkomstig van de landbouw, het verkeer en de industrie. De Raad van State bepaalde onlangs dat het landelijke stikstofbeleid, het Programma Aanpak Stikstof (PAS), niet deugt.