Trouwambtenaren

Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren, maakt de trouwambtenaar (uiterlijk twee weken voor de huwelijksdatum) een afspraak met u voor een gesprek over de ceremonie. U kunt daarbij uw persoonlijke wensen aangeven.

Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Uw huwelijk wordt gesloten door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). De trouwambtenaren van de gemeente Bernheze zijn:

U kunt uw huwelijk ook laten voltrekken door een 'eigen' BABS. Maar dat kan alleen door een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand die officieel door de rechtbank is benoemd en die op dat moment in dienst is van een gemeente in Nederland of bij een andere gemeente buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand is. We zijn misschien strenger dan andere gemeenten. De voltrekking van een huwelijk is een belangrijke wettelijke activiteit met grote juridische gevolgen. Daar gaan we zorgvuldig mee om. Onze ambtenaren van de burgerlijke stand dragen hier namens de gemeente zorg voor.

Alle huwelijksvoltrekkingen vinden plaats in het Nederlands. Het is niet mogelijk om een huwelijk te voltrekken in een andere taal.