Toegankelijkheidsverklaring

Gemeente Bernheze streeft ernaar om de eigen online informatie en dienstverlening toegankelijk te maken, overeenkomstig het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid. De informatie op onze website dient gebruiksvriendelijk te zijn en goed toegankelijk voor verschillende doelgroepen.

De toegankelijkheidsverklaring is van toepassing op de inhoud van het hoofddomein: www.bernheze.org. Via onderstaande afbeelding bekijkt u de toegankelijkheidsverklaring van de gemeente Bernheze.

Status toegankelijkheidslabel van www.bernheze.org. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

Of bekijk de verklaring op de website www.toegankelijkheidsverklaring.nl.

Toetsing

Op 16 februari 2021 is door Cardan Technobility een WCAG 2.1 niveau AA onderzoek uitgevoerd. Het onderzoeksrapport (pdf) is hier (PDF, 559.6 kB) te downloaden. In dit onderzoeksrapport zijn afwijkingen gevonden waarvan er al enkele zijn opgelost. Er zijn afwijkingen die nog niet zijn opgelost. Bekijk in onze toegankelijkheidsverklaring welke afwijkingen dit zijn.

Om digitaal toegankelijk te zijn werken we aan

De bewustwording vergroten over, en het technisch en inhoudelijk opleiden van onze medewerkers op het gebied van toegankelijkheid.

  • Het gebruik van begrijpelijke taal.
  • Het aanpassen en toegankelijk maken van onze digitale formulieren.
  • Het terugdringen of aanpassen van ontoegankelijke pdf’s en het bieden van toegankelijke alternatieven.
  • Een driejaarlijkse controle op toegankelijkheid door een onafhankelijke partij.

Ontoegankelijke PDF’s

De toegankelijkheidsrichtlijnen stellen hoge eisen aan pdf-bestanden. We kunnen niet garanderen dat alle pdf's op de website aan de toegankelijkheidseisen voldoen. Heeft u informatie uit een niet toegankelijke pdf nodig? Neem contact met ons op via de contactpagina. Binnen maximaal 10 werkdagen bieden wij u een alternatief aan.

Digitale formulieren

Op dit moment zijn wij bezig om onze digitale formulieren aan te passen om aan de toegankelijkheidseisen te voldoen.

Contact

Ervaart u op deze website een toegankelijkheidsprobleem? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Neem dan contact met ons op.