Toegankelijkheidsverklaring

Gemeente Bernheze streeft ernaar om de eigen online informatie en dienstverlening toegankelijk te maken, overeenkomstig het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid. De informatie op onze website dient gebruiksvriendelijk te zijn en goed toegankelijk voor verschillende doelgroepen.

De toegankelijkheidsverklaring is van toepassing op de inhoud van het hoofddomein: www.bernheze.org. Via onderstaande afbeelding bekijkt u de toegankelijkheidsverklaring van de gemeente Bernheze.

Status toegankelijkheidslabel van www.bernheze.org. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

Of bekijk de verklaring op de website www.toegankelijkheidsverklaring.nl.

Toetsing digitale toegankelijkheid

Op 16 februari 2021 is door Cardan Technobility een WCAG 2.1 niveau AA onderzoek uitgevoerd. Het onderzoeksrapport (pdf) is hier (PDF, 559.6 kB) te downloaden. In dit onderzoeksrapport zijn afwijkingen gevonden waarvan er al enkele zijn opgelost. Er zijn afwijkingen die nog niet zijn opgelost. Bekijk in onze toegankelijkheidsverklaring welke afwijkingen dit zijn.

Vernieuwing van onze website

Op dit moment werken wij hard aan het vernieuwen van onze website. De inhoud en techniek worden aangepast en verbeterd. In dat kader stellen wij een nieuwe toetsing op digitale toegankelijkheid uit tot de vernieuwde website live is. Naar verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2025.

Om digitaal toegankelijk te zijn werken we aan

De bewustwording vergroten over, en het technisch en inhoudelijk opleiden van onze medewerkers op het gebied van toegankelijkheid.

  • Het gebruik van begrijpelijke taal (B1-niveau).
  • Het aanpassen en toegankelijk maken van onze digitale aanvraagformulieren.
  • Het terugdringen of aanpassen van ontoegankelijke PDF’s en het bieden van toegankelijke alternatieven.
  • Een driejaarlijkse controle op toegankelijkheid door een onafhankelijke partij.

Ontoegankelijke PDF’s

De wet digitale toegankelijkheid stelt hoge eisen aan pdf-bestanden. We kunnen niet garanderen dat alle PDF's op onze website aan de toegankelijkheidseisen voldoen. Hebt u informatie uit een niet toegankelijke PDF nodig? Neem contact met ons op via de contactpagina. Binnen maximaal 10 werkdagen nemen we contact met u op om te kijken naar een alternatief.

Digitale aanvraagformulieren

Op dit moment zijn wij bezig om onze digitale aanvraagformulieren aan te passen om aan de toegankelijkheidseisen te voldoen. Waar mogelijk worden PDF aanvraagformulieren omgezet naar digitale aanvraagformulieren.