Nieuws overzicht

Gemeente Bernheze subsidieert eerste 50 energiescans voor inwoners

Maandag 15 oktober 2018

Wilt u een persoonlijk adviseur bij u thuis? Een maatwerk stappenplan voor uw gasloze en energiezuinige woning? De gemeente Bernheze heeft voor haar inwoners een subsidieregeling voor advies.

Praat mee over het concept-bestuursprogramma Samen voor Bernheze

Maandag 15 oktober 2018

Het concept-bestuursprogramma 2018-2022 staat op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van 1 november 2018. U kunt meepraten over het programma of schriftelijk reageren.

Energieloket Brabant Woont Slim

Maandag 8 oktober 2018

Bij het energieloket kunt u terecht voor al uw vragen over duurzaam verbouwen.

Allemaal aan de ton

Maandag 8 oktober 2018

Van 17 oktober tot en met 17 november houden we een regenton-actie. U kunt met een kortingsbon € 20,- korting krijgen op een regenton.

Kringloopcontainer Milieustraat verdwijnt

Maandag 24 september 2018

De kringloopcontainer, die als proef op de Milieustraat stond, verdwijnt. U kunt herbruikbare spullen naar het Kringloopbedrijf brengen aan de Voorste Groes 1a in Heesch, maar u kunt ze ook op laten halen.

Mantelzorgwaardering 2018

Maandag 17 september 2018

De gemeente Bernheze wil graag zoveel mogelijk mantelzorgers bedanken voor hun langdurige, onbetaalde zorg voor anderen. U kon daarom tot en met 21 oktober 2018 uw mantelzorgers aanmelden voor een mantelzorgwaardering.

Startpunt geldzaken

Woensdag 12 september 2018

Soms is het lastig om inzicht te krijgen in uw geldzaken. Welke risico’s loopt u? Hoe kunt u beter rondkomen? En heeft u in de toekomst ook nog genoeg geld? Geldplan Meierijstad, waar inwoners uit Bernheze ook gebruik van mogen maken, is een handige manier om tips te krijgen over geld.

Overlast van ratten of ander ongedierte

Woensdag 29 augustus 2018

In de afgelopen tijd hebben inwoners ons laten weten dat ze overlast hebben van ratten. Jos Arts is sinds 2009 ongediertebestrijder bij de gemeente Bernheze. Hij is ter plekke geweest en vertelt wat de gemeente doet om de overlast te bestrijden en geeft tips om de overlast te beperken.

Vernieuwde water- en gasleidingen in Heesch-zuid

Maandag 20 augustus 2018

In opdracht van Brabant Water en Enexis voert aannemer Gebr. van der Steen werkzaamheden uit aan de water- en gasleidingen in Heesch-zuid.

Werkzaamheden waterleiding Loosbroek

Maandag 20 augustus 2018

In opdracht van Brabant Water hervat aannemer Timmermans Infra de komende weken de werkzaamheden aan de waterleidingen in Loosbroek. De werkzaamheden duren van 27 augustus tot eind oktober 2018.