Coronavirus

De gemeente volgt de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio bij de aanpak van het coronavirus. De situatie en de afgekondigde maatregelen veranderen steeds. Lees de laatste updates over het coronavirus.

Nieuws overzicht

Burgemeester Moorman: "Hoop op betere tijden"

Maandag 30 maart 2020

Bernheze wordt zwaar getroffen door het Coronavirus. In onze gemeente zijn veel mensen besmet en helaas zijn er ook doden te betreuren door het virus. Dat grijpt me aan. Ik weet dat ook velen van u verdrietig zijn, meeleven met anderen of zorgen hebben.

Compostactie uitgesteld tot najaar 2020

Maandag 30 maart 2020

Helaas is er geen compost geleverd voor onze jaarlijkse compostactie. We stellen de actie daarom uit tot het najaar 2020.

Steentje eruit, plantje erin

Dinsdag 24 maart 2020

In december riepen we samen met IVN Bernheze mensen op om plekken aan te melden die onnodig verhard zijn en wel wat groen kunnen gebruiken. Uit alle aanmeldingen zijn 4 locaties geselecteerd.

Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

Maandag 23 maart 2020

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Lees hier het statement van de voorzitters van de Veiligheidsregio’s Noord-Brabant.

Burgemeester Moorman: “Blijf zoveel mogelijk thuis”

Maandag 23 maart 2020

In een week tijd kan er veel veranderen. Het Coronavirus grijpt om zich heen. De besmettingsdichtheid is in onze regio het hoogst van Nederland. Bernheze kleurt met vijf andere gemeenten donkerrood op de besmettingskaartjes. Dat baart me zorgen en daarom roep ik u nogmaals op om u aan alle maatregelen te houden.

Burgemeester Moorman: “Heb oog voor elkaar”

Maandag 16 maart 2020

Houd het hoofd koel en het hart warm. Ook in tijden van crisis vinden en steunen we elkaar.

Vertrouwde gezichten blijven schoonmaak doen in gemeentehuis

Donderdag 20 februari 2020

Acht medewerkers van IBN kunnen hun werk blijven doen in het gemeentehuis in Heesch. Woensdag 19 februari tekenden wethouder Rien Wijdeven en Maarten Gielen, directeur van IBN de verlenging van het schoonmaakcontract. De gemeente wil hiermee een bijdrage leveren aan een arbeidsmarkt waarin iedereen die wil en kan werken een eerlijke kans krijgt.

Gezocht: 20 ondernemers - 20% energiebesparing - 20 maanden

Dinsdag 4 februari 2020

De gemeente Bernheze heeft een sterke focus op duurzaamheid richting ondernemers. Daarom zoeken wij 20 ondernemers die samen met ons de uitdaging van 20% energiebesparing binnen 20 maanden willen aangaan.

Cliëntervaringsonderzoek, doet u mee?

Maandag 27 januari 2020

Wij zijn benieuwd hoe onze ondersteuning en diensten binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) worden ervaren. Daarom ontvangt een aantal personen, die gebruikmaken van Wmo-voorziening, eind januari een vragenlijst van ons.

Afvalkalender 2020

Dinsdag 17 december 2019

De nieuwe ophaaldagen voor huishoudelijk afval zijn bekend. De ophaalroutes veranderen in 2020. Het kan dus zijn dat we uw restafval of groente- fruit- en tuinafval op een andere dag ophalen.