Nieuwsoverzicht

Webinar Windenergie op 2 december

Donderdag 2 december 2021

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de online webinar over Windenergie in Bernheze. Hiermee willen wij iedereen de mogelijkheid geven zich te laten informeren over de plannen.

Corona spreekuur voor ondernemers

Woensdag 1 december 2021

Wethouder Economische Zaken Rien Wijdeven en bedrijfscontactfunctionaris Willem van den Brand starten met een corona spreekuur voor ondernemers uit de gemeente Bernheze. Dit houden we op de woensdagen van 16.00 tot 17.00 uur en wij zijn bereikbaar voor ondernemers uit alle sectoren.

Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

Vrijdag 26 november 2021

Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen.

Abdij van Berne primeur met opening eerste kloosterrondwandeling

Vrijdag 26 november 2021

Abt Dennis Hendriks van de Abdij van Berne en wethouder Rien Wijdeven openen vandaag de eerste kloosterwandeling rond de Abdij van Berne. De rondwandelingen zijn bedoeld voor Brabanders die houden van een mooie wandelingen en graag kennis willen maken met een klooster bij hen uit de buurt.

Open brief Burgemeester

Woensdag 24 november 2021

Even mochten we proeven aan een bijna normaal leven. Maar inmiddels lopen de coronabesmettingen in razend tempo op en raakt de zorg weer overbelast. Hoe beter we ons aan de maatregelen houden, hoe eerder we van deze vervelende situatie af zijn.

Besmettingen moeten omlaag: strengere regels om contacten te beperken

Vrijdag 12 november 2021

Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

Wethouder Rein van Moorselaar legt taken als wethouder neer

Woensdag 10 november 2021

Wethouder Rein van Moorselaar heeft vandaag bekend gemaakt dat hij per direct zijn taken als wethouder van de gemeente Bernheze neerlegt. Rein van Moorselaar was bijna twaalf jaar wethouder en sinds enige weken afwezig.

Hoe wilt u meedenken over plannen van de gemeente?

Dinsdag 9 november 2021

Over welke onderwerpen wilt u meepraten? Wilt u meepraten over ontwikkelingen in uw eigen buurt of in de hele gemeente? Op welke manieren wilt u meedenken of meedoen? Deze en andere vragen vindt u in een online vragenlijst.

Werkzaamheden fietspad Nistelrodeseweg

Donderdag 4 november 2021

Langs de weg tussen Heesch en Nistelrode ligt een tweerichtings fietspad. Bij de zijstraten ontstaan onveilige situaties doordat automobilisten geen fietsers van rechts verwachten. Het probleem is dat het fietspad niet echt opvalt. Om dit te verbeteren wordt er een rode coating op het fietspad aangebracht ter plaatse van de kruisingen met de Meursstraat, Verdilaan, De Ploeg en de Wijststraat.

Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig

Dinsdag 2 november 2021

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt snel toe. De besmettingen moeten omlaag. Daarom is per 6 november op meer plekken een coronatoegangsbewijs en mondkapje verplicht. De basisregels zijn extra belangrijk om jezelf en de mensen om je heen te beschermen.

RSS feed van de nieuwsberichten