Nieuwsoverzicht

Meijerijstad, Boekel en Bernheze lanceren Mobiliteitscentrum PIM Werkt

Donderdag 6 mei 2021

Naar aanleiding van de Coronacrisis denken overheden na hoe zij de gevolgen van de crisis op de arbeidsmarkt kunnen opvangen en over mogelijkheden om hierop in te spelen.

Column burgemeester Moorman: 'Dubbel'

Donderdag 6 mei 2021

"We hebben er met z’n allen lang op moeten wachten: lekker ontspannen een terrasje pikken. En ik gun horecaondernemers eindelijk weer wat klandizie. Maar toch heb ik een erg dubbel gevoel bij de versoepelingen die het kabinet vorige week aankondigde.”

Lintjesregen 2022

Dinsdag 4 mei 2021

De lintjesregen is een waardevolle traditie die ieder jaar plaatsvindt, dus ook weer in 2022. Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Iemand die zich op bijzondere wijze inzet of heeft ingezet voor de samenleving? Dan kunt u hem of haar tot 15 juni 2021 voor een Koninklijke onderscheiding voordragen.

Zet uw mooiste of bijzondere plek in Bernheze op de kaart

Donderdag 29 april 2021

Om op te halen wat inwoners van Bernheze belangrijk vinden voor hun toekomstige leefomgeving, organiseert de gemeente Bernheze een fotoactie. Inwoners kunnen foto’s opsturen van een mooi of bijzonder plekje in hun dorp of buurt. Dit kan een mooi landschap of gebouw zijn, maar ook leuke plekken om te fietsen, te wandelen, te sporten, te spelen, te werken, te leren, etcetera. De gemeente wil zo input ophalen voor de omgevingsvisie.

Lintjesregen Bernheze

Maandag 26 april 2021

Maandag 26 april 2021 vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Vier inwoners van de gemeente Bernheze worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 1 inwoner wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Marieke Moorman overhandigt deze Koninklijke onderscheidingen aan huis.

Koningsdag 2021

Donderdag 22 april 2021

Wat hadden we allemaal gehoopt dat we dit jaar weer op de normale manier Koningsdag konden vieren. Ik kijk uit naar volgend jaar en hoop dat Bernheze dan weer oranje kleurt. Dat ik weer samen met alle inwoners Koningsdag kan vieren.

Extra controle toegang milieustraat en groendepots

Maandag 19 april 2021

De milieustraat en de groendepots zijn er voor inwoners van onze gemeente, niet voor bedrijven. We controleren uw identiteit wanneer u de milieustraat of een groendepots bezoekt. Zorg daarom dus dat u een geldig identiteitsbewijs bij u heeft.

Windenergie in grensgebied met Meierijstad

Maandag 12 april 2021

In 2021 stelt de gemeente Meierijstad het ‘Afwegingskader Wind’ op. In dit document beschrijft Meierijstad onder welke voorwaarden plaatsing van windturbines binnen de gemeente mogelijk is. Hiervoor voert Meierijstad de komende tijd een technisch-haalbaarheidsonderzoek uit én gaat ze in verschillende fasen in gesprek met inwoners en andere belanghebbenden.

Wandelen in het buitengebied: hond aan de lijn

Maandag 12 april 2021

Ons veelzijdig buitengebied nodigt uit tot een mooie wandeling. De wegen tussen akkers en weiden met grazend vee vormen een uitgelezen gebied om een frisse neus te halen voor wandelaars en hun trouwe viervoeter. Bossen en heidevelden zijn ook geweldige plekken om tot rust te komen of juist wat energie kwijt te raken. Fijn als de hond dan mee kan. In het buitengebied van Bernheze mogen honden op openbaar terrein los lopen. U hoeft de poep daar niet op te ruimen.

Rob van Herpen (D66) nieuw lid gemeenteraad Bernheze

Maandag 12 april 2021

Tijdens de raadsvergadering op 8 april is Rob van Herpen geïnstalleerd als raadslid. Hij volgt Annemieke Boellaard op die ontslag heeft genomen als raadslid.