Nieuws

Burgemeester Moorman gaat naar Land van Cuijk

Woensdag 7 december 2022

Gisteravond in een raadsvergadering van Land van Cuijk werd bekendgemaakt dat Marieke Moorman wordt voorgedragen als burgemeester. De burgemeester wordt naar verwachting begin 2023 geïnstalleerd door de commissaris van de Koning.

Samen voor meer groen in de buurt

Dinsdag 6 december 2022

Wilt u meehelpen om gemeente Bernheze groener te maken? Dan heeft u nu de kans om een eerste stap te zetten! Lever tussen 3 en 11 december 2022 een tegel in en krijg een gratis zakje bloembollen.

Column burgemeester: Earth overshoot day

Dinsdag 29 november 2022

Burgemeester Marieke Moorman schrijft regelmatig een persoonlijke column voor alle inwoners van de gemeente Bernheze.

Werkzaamheden Amelseind – Monseigneur van den Hurklaan

Maandag 21 november 2022

Op maandag 28 november starten we met de uitvoering van diverse werkzaamheden op het Amelseind en de Monseigneur Van den Hurklaan in Heesch. De werkzaamheden zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden, vrijdag 2 december gereed.

Wel of niet in het riool?

Maandag 21 november 2022

In Bernheze komt het regelmatig voor dat er verboden dingen in het riool terecht komen, met name vet en vochtige doekjes veroorzaken verstoppingen en schade aan pompen en de riolering.

Energiebesparing gemeentelijke gebouwen

Dinsdag 15 november 2022

Op dit moment merken we allemaal dat er sprake is van een energiecrisis. De gemeentelijke organisatie heeft energiebesparende maatregelen ingesteld.

Duurzaamheidslening ook voor 75-plussers

Maandag 14 november 2022

Met een duurzaamheidslening kunt u als huizenbezitter tegen een gunstige rente een lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen in of aan de eigen woning. Eerder gold er een leeftijdsgrens van 75 jaar. Die is vanaf nu komen te vervallen.

Dag van de Mantelzorg!

Donderdag 10 november 2022

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Ze zorgen met veel liefde, aandacht en langdurig voor een ander. Als dank voor deze tomeloze inzet, schenkt de gemeente Bernheze hen jaarlijks een mantelzorgwaardering.

Weerbaarheid buitengebied versterkt door model-huurovereenkomst

Dinsdag 8 november 2022

De gemeenten Bernheze, Boekel en Meierijstad hebben met het Openbaar Ministerie (OM), politie ZLTO een convenant gesloten om de weerbaarheid van inwoners in het buitengebied te versterken.

Houtafval tijdelijk inleveren op andere locatie

Dinsdag 8 november 2022

Let op! In de periode van 9 november t/m 31 december 2022 kunt u uw sloophout niet meer aanbieden bij de milieustraat in Heeswijk-Dinther, maar op de tijdelijke locatie aan de Lariestraat 25 in Heeswijk-Dinther

RSS feed van de nieuwsberichten