Nieuws overzicht

Aanslag BSOB

Woensdag 12 juni 2019

Binnenkort ontvangt een aantal huishoudens in Bernheze een belastingaanslag van Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB). Het betreft een aantal ledigingen van hun afvalcontainer in 2018 die nog niet in rekening zijn gebracht.

Inloopbijeenkomst Heesch West

Dinsdag 4 juni 2019

Op woensdag 19 juni 2019 is er van 18.00 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst over het Voorontwerp Bestemmingsplan bedrijventerrein Heesch West in Gezondheidscentrum aan de Cereslaan in Heesch (voormalig Rabobank kantoor)

Verminder honingdauw met lieveheersbeestjes

Dinsdag 4 juni 2019

Uit sommige bomen in de gemeente druipt in droge zomermaanden soms een kleverige stof (honingdauw) die een zwarte aanslag kan vormen op uw auto, tuin of bestrating. Dat komt door de luizen die in die bomen zitten. U kunt lieveheersbeestjeslarven inzetten voor de bestrijding van de luizen.

Aanbeveling herbenoeming burgemeester Moorman

Donderdag 23 mei 2019

De gemeenteraad van Bernheze heeft op donderdag 23 mei besloten om de huidige burgemeester, Marieke Moorman, voor herbenoeming aan te bevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Naar verwachting zal burgemeester Moorman, na een positief besluit van de minister, in november worden herbenoemd voor de periode van zes jaar.

Afvoerputten in Bernheze schoonmaken

Dinsdag 21 mei 2019

De gemeente is gestart met het schoonmaken van de afvoerputten in Bernheze. Dat zal ongeveer 5tot 6 weken duren. Het is belangrijk dat onze medewerkers er goed bij kunnen. Wilt u in de komende weken geen auto op een kolk of afvoergoot parkeren?

Sjors Sportief & Sjors Creatief in Bernheze

Maandag 13 mei 2019

Bernheze doet dit jaar weer mee. Sportverenigingen/cultuuraanbieders kunnen zich aanmelden hun activiteiten aanmelden. Die komen dan in het Sjorsboekje, dat na de zomervakantie onder basisschoolleerlingen wordt verspreid.

Lintjesregen gemeente Bernheze 2019

Woensdag 24 april 2019

14 Inwoners van de gemeente Bernheze zijn op 26 april 2019 benoemd tot Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Marieke Moorman overhandigde deze Koninklijke onderscheidingen.

Bestrijding eikenprocessierups

Woensdag 17 april 2019

Binnenkort komen de eikenprocessierupsen weer uit hun eitjes gekropen. Lees hier wat de gemeente aan bestrijding doet.

Cursus Politiek actief in het najaar van 2019

Maandag 15 april 2019

Wil je weten hoe politiek werkt, hoe de gemeenteraad in elkaar zit en of jij daar een bijdrage aan kunt leveren, meld je dan aan voor de cursus. Die organiseren we vanaf woensdag 18 september 2019. In vier avonden krijg je uitleg over de gemeentepolitiek. Ook kun je kennismaken met onze raadsleden. Iedereen kan de cursus volgen. We stellen geen eisen aan opleiding of ervaring.

Nieuwe lampen

Maandag 1 april 2019

Deze week zijn we begonnen met het vervangen van de verlichting in de gemeente. Alle verlichtingsarmaturen krijgen led-verlichting. Dat is een grote klus die tot 2021 duurt.