Nieuwsoverzicht

Overeenkomst stimuleringsbijdrage Ruimte voor Ruimte

Donderdag 24 juni 2021

Woensdag 23 juni ondertekenden wethouder Pieter van Dieperbeek en gedeputeerde Eric Ronnes, de overeenkomst voor de stimuleringsbijdrage Ruimte voor Ruimte.

Column Burgemeester: We zijn er bijna

Donderdag 17 juni 2021

"Gelukkig ligt de pandemie bijna achter ons. We zijn er bijna. Ik snak er naar om straks het mondkapje af te doen en niet zo krampachtig op die anderhalve meter te hoeven letten. Toch heeft de coronaperiode me ook veel gebracht."

Bezoek de Brabantse Juweeltjes voor ultieme geluksmomentjes

Dinsdag 1 juni 2021

Wie heerlijk wil ontdekken en genieten, die trekt eropuit in de regio. Onze streek staat namelijk boordevol unieke bezienswaardigheden, to-do-activiteiten en recreatieve mogelijkheden. Stuk voor stuk Brabantse Juweeltjes.

Afvoerputten in Bernheze schoongemaakt

Maandag 31 mei 2021

De gemeente is gestart met het schoonmaken van de afvoerputten in Bernheze. Dat zal ongeveer vijf weken duren.

Ga je op vakantie naar het buitenland?

Dinsdag 25 mei 2021

Check je geldigheidsduur van je reisdocument. Voorkom teleurstelling en maak op tijd een afspraak.

Meierijstad, Boekel en Bernheze lanceren Mobiliteitscentrum PIM Werkt

Donderdag 6 mei 2021

Naar aanleiding van de Coronacrisis denken overheden na hoe zij de gevolgen van de crisis op de arbeidsmarkt kunnen opvangen en over mogelijkheden om hierop in te spelen.

Lintjesregen Bernheze

Maandag 26 april 2021

Maandag 26 april 2021 vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Vier inwoners van de gemeente Bernheze worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 1 inwoner wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Marieke Moorman overhandigt deze Koninklijke onderscheidingen aan huis.

Extra controle toegang milieustraat en groendepots

Maandag 19 april 2021

De milieustraat en de groendepots zijn er voor inwoners van onze gemeente, niet voor bedrijven. We controleren uw identiteit wanneer u de milieustraat of een groendepots bezoekt. Zorg daarom dus dat u een geldig identiteitsbewijs bij u heeft.

Wandelen in het buitengebied: hond aan de lijn

Maandag 12 april 2021

Ons veelzijdig buitengebied nodigt uit tot een mooie wandeling. De wegen tussen akkers en weiden met grazend vee vormen een uitgelezen gebied om een frisse neus te halen voor wandelaars en hun trouwe viervoeter. Bossen en heidevelden zijn ook geweldige plekken om tot rust te komen of juist wat energie kwijt te raken. Fijn als de hond dan mee kan. In het buitengebied van Bernheze mogen honden op openbaar terrein los lopen. U hoeft de poep daar niet op te ruimen.

Rob van Herpen (D66) nieuw lid gemeenteraad Bernheze

Maandag 12 april 2021

Tijdens de raadsvergadering op 8 april is Rob van Herpen geïnstalleerd als raadslid. Hij volgt Annemieke Boellaard op die ontslag heeft genomen als raadslid.