Coronavirus

De gemeente volgt de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio bij de aanpak van het coronavirus. De situatie en de afgekondigde maatregelen veranderen steeds. Lees de laatste updates over het coronavirus.

Vrijwilligersverzekering

Voor vrijwilligers is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Vrijwilligers lopen tijdens hun vrijwilligerswerk namelijk risico's. Zij kunnen schade veroorzaken of zelf schade lijden. Niet alle vrijwilligersorganisaties zijn voor deze risico's (afdoende) verzekerd.

De gemeente Bernheze heeft daarom een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering afgesloten voor alle Bernhezer vrijwilligers: de VNG Vrijwilligersverzekering. De kosten van deze 'vrijwilligerspolis' zijn voor rekening van de gemeente. Alle vrijwilligers in Bernheze zijn automatisch verzekerd onder deze vrijwilligerspolis.

Praktische informatie

Praktische informatie kunt u vinden in de brochure (PDF, 318.0 kB) of door de video te bekijken. Als u schade heeft die niet gedekt wordt door uw eigen verzekering of de verzekering van de vrijwilligersorganisatie, kunt u het digitaal schade aangifteformulier (PDF, 64.2 kB) invullen. U stuurt het op naar de gemeente per post of per e-mail via gemeente@bernheze.org.