Vrijwilligersverzekering

Voor vrijwilligers is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Vrijwilligers lopen tijdens hun vrijwilligerswerk namelijk risico's. Zij kunnen schade veroorzaken of zelf schade lijden. Niet alle vrijwilligersorganisaties zijn voor deze risico's (afdoende) verzekerd.

De gemeente Bernheze heeft daarom een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering afgesloten voor alle Bernhezer vrijwilligers: de VNG Vrijwilligersverzekering. De kosten van deze 'vrijwilligerspolis' zijn voor rekening van de gemeente. Alle vrijwilligers in Bernheze zijn automatisch verzekerd onder deze vrijwilligerspolis.

Praktische informatie

Praktische informatie over de verzekering en informatie over de dekkingen die deel uitmaken van de verzekering, kunt u vinden in de brochure (PDF, 442.0 kB). Indien u schade heeft die niet gedekt wordt door uw eigen verzekering of de verzekering van de vrijwilligersorganisatie, kunt u het digitaal schade aangifteformulier (PDF, 64.2 kB) invullen en sturen naar de gemeente per post of per e-mail via gemeente@bernheze.org.