Nieuws

Weekmarkt Nistelrode tijdens kermis verplaatst naar Laar

Dinsdag 24 mei 2022

Op vrijdag 3 juni wordt de weekmarkt van Nistelrode niet op de huidige locatie gehouden in verband met de kermis.

Onderhoudswerkzaamheden fiets- en voetpad Maxend Nistelrode

Woensdag 18 mei 2022

De gemeente Bernheze start deze week met onderhoudswerkzaamheden en aanpassingen aan de elementen verhardingen op het fiets- en voetpad langs het Maxend in Nistelrode.

Straatkolken worden schoongemaakt in Bernheze

Maandag 16 mei 2022

Kolken (putten) zorgen voor de afvoer van regenwater van de bestrating, zodat er geen water op de weg blijft staan. Om er voor te zorgen dat ze goed blijven functioneren worden ze tweemaal per jaar schoongemaakt.

Column Burgemeester: Eindexamen(stress)

Donderdag 12 mei 2022

"Deze week beginnen de eindexamens voor leerlingen van vmbo, havo en vwo. Ook in huize Moorman krijgen we dat ten volle mee. Ik wens de huidige examenkandidaten (en de mensen in hun omgeving) heel veel succes. Het is nog even hard blokken, maar daarna kan hopelijk de vlag uit."

Rookmelders per 1 juli ook in bestaande bouw verplicht

Dinsdag 10 mei 2022

Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen.

Wegwerkzaamheden en afsluitingen

Maandag 2 mei 2022

Op maandag 9 mei starten we met onderhoud van het asfalt van onze wegen. De verwachting is dat deze werkzaamheden vrijdag 13 mei worden afgerond.

Toeslag energiekosten

Maandag 2 mei 2022

Mensen met een laag inkomen die geen bijstand of minimaregeling ontvangen kunnen ook de toeslag aanvragen.

Uitkeren leefgeld Oekraïners via de bank

Maandag 2 mei 2022

Het leefgeld voor Oekraïners hoeft niet meer cash te worden uitgekeerd als de bankgegevens bij de gemeente bekend zijn. Geef uw bankgegevens door aan de gemeente.

Aanmelding Koninklijke onderscheiding 2023

Donderdag 28 april 2022

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Iemand die zich op zeer bijzondere wijze inzet of heeft ingezet voor de samenleving? Dan kunt u hem of haar voor een Koninklijke onderscheiding voordragen.

Lintjesregen 2022

Dinsdag 26 april 2022

Op 26 april vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Twaalf inwoners uit de gemeente Bernheze worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Marieke Moorman heeft deze Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

RSS feed van de nieuwsberichten