Telefoonstoring 28-01-2021

Let op!Door een telefoonstoring zijn wij op dit moment helaas niet goed bereikbaar. Probeer het later nog eens of vul het terugbelformulier in.

Burgemeester Moorman: "Hoop op betere tijden"

Maandag 30 maart 2020

Beste inwoners van Bernheze,

Bernheze wordt zwaar getroffen door het Coronavirus. In onze gemeente zijn veel mensen besmet en helaas zijn er ook doden te betreuren door het virus. Dat grijpt me aan. Ik weet dat ook velen van u verdrietig zijn, meeleven met anderen of zorgen hebben.

Wat ons nu overkomt geeft een machteloos gevoel. En toch kunnen we allemaal wat doen om de verspreiding van het Coronavirus te stoppen. Ik blijf het tot vervelens toe herhalen: blijf zoveel mogelijk thuis, houd 1,5 meter afstand en was vaker uw handen. We krijgen het virus alleen onder controle als iedereen zich hieraan houdt.

Sinds kort heb ik als burgemeester de bevoegdheid om op te treden tegen mensen die de minimale afstand niet in acht nemen. De politie en onze handhavers zullen dit controleren. Als waarschuwen niet helpt, volgen boetes. Toch vertrouw ik erop dat het zover niet hoeft te komen. Ik reken op het gezonde verstand en solidariteit van iedereen in Bernheze. En gelukkig ben ik daarin tot op heden niet teleurgesteld.

Afgelopen zondag heb ik per auto een rondje door onze gemeente gemaakt. Onze anders zo levendige dorpen lagen er verlaten bij. In Heeswijk-Dinther trof ik een leeg Plein 1969. De kinderen die normaliter gretig gebruik maken van het pannaveldje in Loosbroek waren binnen. Vele ramen in Vorstenbosch waren beplakt met rode harten en de enigen die gezellig samenschoolden waren de alpaca’s aan de Kampweg. Bij Laarstede in Nistelrode stond iemand buiten naar haar oude moeder binnen te zwaaien. En de doorgaans zo drukke supermarkten in Heesch hadden veel minder klandizie.

De enige uitbundigheid die ik kon ontdekken was de natuur. Die houdt zich niet in maar gaat - jaloersmakend - z’n gang. Er lopen lammetjes in de wei, de asperges zijn klaar om gestoken te worden, de bloesem bloeit uitbundig, vogels bouwen nesten en de bomen staan in de knop.

Ik putte er hoop uit. Hoop op betere tijden, voor ons allemaal. Houd vol!

Marieke Moorman
Burgemeester

Meer nieuws