Sara Verkuijlen bestrijdt het eenzaamheidsvirus

Maandag 4 mei 2020

Het oordeel van de acht jaar oude Sara Verkuijlen uit Nistelrode klinkt luid en duidelijk: Corona is stom! Maar dat ze prima weet hoe zij aan deze penibele periode toch positief kan bijdragen, bewijst ze wel met haar inzamelingsinitiatief: Ze knutselde zelf een collectebus in elkaar en haalde daarmee een mooi geldbedrag op. Het doel? Een lach op het gezicht toveren bij alle bewoners van Laarstede.

Inspiratie in de klas

Heftige bosbranden raasden maandenlang door heel Australië. Hoewel het zich afspeelde aan de andere kant van de wereld, greep het iedereen aan. Een klasgenootje van Sara zette daarom een inzamelactie op. Dat maakte indruk, want toen het coronavirus ons kikkerlandje in een intelligente lockdown dwong, kwam Sara met haar eigen actie.
Aan alles werd gedacht. Collecteren aan de deur was nu geen passende manier, dus werd er een goede plek gezocht waar de mensen zelf al zouden komen. Die plek werd gevonden bij groenteboer Ceelen. Bovendien heb je toestemming nodig van de gemeente. Die kwam er al gauw. Niet zo gek, met zo’n lief initiatief. Het goede doel moest natuurlijk ook nog naamsbekendheid krijgen. Op school waren ze al op de hoogte. Helemaal volgens ‘het nieuwe normaal’ werden mensen ingeseind via Facebook en WhatsApp-groepen.

Een mooie opbrengst

De mensen wisten de weg naar Sara’s collectebus goed te vinden. Dat bleek wel toen ze met haar moeder de bus ging ophalen. Ceelen had nog een verrassing in petto, want die doneerde spontaan de complete fooienpot. Tijdens het paasweekend werd het geld geteld. De eindstand was een prachtig bedrag, maar liefst € 152,50 werd er door Sara opgehaald.
Over de vraag wat ze nu met dit geld wilde doen, hoefde ze niet lang na te denken. Hoewel ze er geen familie of kennissen heeft, dacht ze toch meteen aan de 75 bewoners van Laarstede, die nu geen bezoek mogen ontvangen.

Laarstede lacht

Voor het bij elkaar gesprokkelde bedrag wist ze wel een vrolijk verzetje: een ijskar huren van Chill uit Nistelrode, zodat iedereen van een heerlijk ijsje zou kunnen smullen. Helaas mogen de bewoners nog niet naar buiten, en de zorgverleners hebben het al zo druk, dat dat niet zo goed uitkwam. De vindingrijke Sara kwam daarom met een slim alternatief. Samen met mama Marleen bakte ze 75 heerlijke cupcakes. Mars sponsorde Sara met Twixen. Deze gingen samen met een briefje in een tasje – één voor iedere bewoner. En dat ijsje? Dat houden de bewoners tegoed, zodra de regels wat soepeler zijn, en het zonnetje aangenaam boven Nistelrode schijnt!

Meer nieuws