Gemeente brengt monumentale bomen in kaart

Maandag 27 juli 2020

Een landmeetkundig bedrijf maakt een inventarisatie van de monumentale bomen in de gemeente Bernheze, zowel van de gemeente als van particulieren.

Bomenlijst

Een monumentale boom is belangrijk voor de uitstraling van zijn omgeving, heeft historische waarde of is zeldzaam. De bomen mogen niet gekapt worden zonder toestemming van de gemeente en staan in de zogenaamde ‘bomenlijst’. Deze lijst willen we actualiseren. Daarom brengen we de bomen zo nauwkeurig mogelijk in kaart.

Landmeter aan het werk

Monumentale bomen kunnen bomen van de gemeente zijn, maar ook van een particulier. Het kan dus zijn dat u een medewerker van Boon Landmeten uit Berkel en Rodenrijs aan het werk ziet, of dat hij u toestemming vraagt om op uw terrein te komen. 

Meer info over de bomenlijst

Wilt u bezwaar maken tegen het feit dat wij uw boom op de lijst willen plaatsen? Dat kan op het moment dat deze ter inzage wordt gelegd. Elke eigenaar krijgt hierover persoonlijk van ons bericht.

Meer nieuws