Week van de Pleegzorg

Dinsdag 27 oktober 2020

In de regio noordoost Brabant is er nog altijd een tekort aan pleeggezinnen. Momenteel wachten ruim dertig kinderen op een passend pleeggezin. Stichting Oosterpoort is daarom hard op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. Zij vragen tijdens ‘de Week van de Pleegzorg’ (28 oktober t/m 4 november) aandacht voor pleegzorg, het tekort aan pleegouders en kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben. Zij doen een dringende oproep aan mensen om vooral nu hun hart en huis open te stellen.

De teller moet naar nul

Onze wereld werd begin dit jaar onverwacht een stuk kleiner. Alles wat we niet voor mogelijk hielden, werd ineens ‘het nieuwe normaal’ genoemd. Maar voor veel kinderen is een veilig en stabiel thuis helemaal nooit normaal geweest. Stichting Oosterpoort vindt dat ieder kind het recht heeft om zo thuis mogelijk op te groeien.

Help jij mee ervoor te zorgen dat niet dertig kinderen wachten op een warm en liefdevol thuis bij een ander, maar nul? Verdiep je dan eens in het pleegouderschap. Klik hier voor meer informatie.

Verschillende activiteiten

Tijdens ‘de Week van de Pleegzorg’ staan er verschillende activiteiten op de agenda. Klik hier voor een overzicht.

Meer nieuws