Wethouder Rein van Moorselaar: "Compliment"

Dinsdag 10 november 2020

Nu we allemaal in de tweede golf van Corona zitten, gaan mijn gedachten uit naar mensen die alleen zijn. Omdat het sociale leven tot stilstand is gekomen en ontmoeten erg lastig is, kan het zo maar zijn dat eenzaamheid toeslaat. En wat kunnen wij daar aan doen?

Ons Welzijn, de plaatselijke KBO, tal van vrijwilligersorganisaties, burgerinitiatieven en burgers zijn gezamenlijk bezig om die eenzaamheid te bestrijden. Kaartenacties, belcirkels, boodschappendiensten, etcetera helpen eenzame inwoners deze moeilijke tijd door te komen. Dat is een groot COMPLIMENT waard aan alle vrijwilligers in de gemeente. Samen staan we pal voor het bestrijden van eenzaamheid en het zegt ook iets over onze gemeenschapszin. Dat is TOP.

Naast al deze vrijwilligers zijn er ook veel vrijwilligers die mantelzorg verlenen. Mensen die dag in dag uit klaar staan voor een familielid of buurman/vrouw. Vaak verrichten zij, voor een lange periode, met engelengeduld een zware maar dankbare taak. Voor deze mensen heeft de gemeente een mantelzorgwaardering in de vorm van lunchbonnen ter waarde van € 50,00. Onze gemeente wil mantelzorgers graag complimenteren en waar mogelijk terzijde staan. Als gemeente Bernheze hopen we op vele aanmeldingen voor deze mantelzorgwaardering.

Aanmelden

Aanmelden voor de mantelzorgwaardering 2020 kan tot en met 31 december 2020.

Meer nieuws