Explosie winkel Heeswijk-Dinther

Dinsdag 8 december 2020

In de nacht van 8 december 2020 heeft er een explosie plaatsgevonden bij een supermarkt aan Plein 1969 in Heeswijk-Dinther.

(8 december 2020, 15.15 uur)

Straat weer open

Het gedeelte van de straat dat was afgesloten is weer open. Behalve het gedeelte voor de supermarkt.

(8 december 2020, 13.00 uur)

Burgemeester Marieke Moorman:

Vannacht heeft een explosie plaatsgevonden in een supermarkt aan Plein 1969 in Heeswijk-Dinther. Ik ben vanochtend per plekke geweest en heb de enorme schade gezien. Bewoners en winkeliers zijn erg geschrokken. Ik leef met hen mee. Het is nogal wat als je ’s nachts uit je huis moet. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar het had ook heel anders kunnen aflopen. De bewoners konden gelukkig in de vroege ochtend weer terug naar hun huizen. Er is wel veel schade aan winkels. Die moeten vandaag gesloten blijven vanwege het politieonderzoek. Onze bedrijvencontactfunctionaris is ter plekke aanwezig om de winkeliers te ondersteunen en er is contact met slachtofferhulp.
De politie onderzoekt verder de toedracht van de explosie.

(8 december 2020, 11.15 uur)

Bewoners weer terug naar hun appartementen

De bewoners van de bovengelegen appartementen zijn vannacht geëvacueerd. Deskundigen deden onderzoek naar de aard en omvang van eventuele schade aan de constructie van het appartementencomplex. Zij beoordeelden die als voldoende stabiel. De bewoners zijn inmiddels naar hun huizen teruggekeerd.

Straat afgesloten, winkels gesloten

Op last van de politie is het plein vandaag afgezet tussen de Hoofdstraat en de Jonker Speelmanstraat. Rechercheurs van de forensische opsporing doen op locatie onderzoek naar de toedracht van de explosie. Zodra de politie het pand vrijgeeft, gaat de gemeente het pand stutten. De winkels zijn tot nader order gesloten.

Meer nieuws