Brief Burgemeester Moorman

Maandag 21 december 2020

Beste inwoners van Bernheze,

Ook in onze gemeente hebben we sinds dinsdag 15 december allemaal te maken met een lockdown. Hierdoor zijn gezinnen meer samen thuis. Dat kan heel gezellig zijn, maar het kan ook minder fijn zijn. In sommige gezinnen kunnen spanningen hoog oplopen, en soms zelfs tot geweld leiden. De plek die de veiligste plek op aarde moet zijn – thuis – kan dan voelen als een gevangenis waaruit geen ontsnappen mogelijk is. Dit kunnen we niet laten gebeuren. Daarom vraag ik uw speciale aandacht.

Leeft u zelf in een zorgelijke situatie van huiselijk geweld of kindermishandeling? Of maakt u zich zorgen om iemand anders? Kom in actie! U kent vast de slogan: “Het houdt niet op, tot-dat je iets doet”. Dat is echt zo! U kunt iets doen door erover te praten of advies te vragen. Op de website www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl vindt u informatie en tips.  U kunt ook altijd terecht bij Veilig Thuis via telefoon 0800 2000 of de chat op www.veiligthuis.nl. De me-dewerkers van Veilig Thuis staan voor u klaar met een luisterend oor en bespreken samen met u hoe het geweld gestopt kan worden.

Laten we ons samen sterk maken voor een ‘veilig thuis’ voor iedereen. Juist in deze tijd.

Marieke Moorman
Burgemeester

Meer nieuws