Steun lokale ondernemers

Woensdag 10 maart 2021

Het zijn zware tijden voor veel ondernemers en de horeca. Helaas gaan de versoepelingen van de coronamaatregelen minder snel dan gehoopt. De besmettingscijfers zijn nog te hoog om de teugels te veel te kunnen laten vieren. Gelukkig zien we dat de meeste inwoners en ondernemers begrip hebben voor de maatregelen en zich hier goed aan houden. We zien ook dat winkeliers en horeca sneller vooruit willen dan nu mogelijk is en zich niet gehoord voelen.

Vorige week spraken burgemeester Moorman en wethouder Wijdeven met de 5 ondernemersverenigingen in Bernheze en afdeling Bernheze van Koninklijke Horeca Nederland. De ondernemers uitten hun zorgen over gebrek aan perspectief. Die zorgen begrijpen we heel goed. Maar we willen ook samen vooruit kijken hoe we verder kunnen als er meer versoepelingen komen.

Uitbreiding terrassen

Het college heeft daarom besloten om voor heel 2021 uitbreiding van de terrassen en het plaatsen van een tijdelijk bouwwerk op het terras toe te staan. Zodat horecagelegenheden, als de terrassen weer open mogen, kunnen voldoen aan de 1,5 meter afstandregel. Voor terrassen op gemeentegrond hoeft ook in 2021 geen vergoeding betaald te worden aan de gemeente.

Voor uitbreiding van de terrassen is geen vergunning nodig. De uitbreiding moet alleen gemeld worden als deze anders wordt gebruikt dan in 2020. Voor het plaatsen van een tijdelijk bouwwerk op het terras is het wel nodig om een (evenementen)vergunning aan te vragen om de veiligheid te kunnen waarborgen. Richtlijnen voor de uitbreiding van de terrassen (PDF, 101.1 kB).

De gemeente blijft in gesprek met ondernemers en horeca in Bernheze. Zodat we mee kunnen denken wat er wél mogelijk is binnen de geldende maatregelen.

Koop lokaal

Voor een aantal ondernemers is er een klein lichtpuntje door click-en-collect en winkelen op afspraak. En kappers, schoonheidssalons en andere contactberoepen mogen weer open zijn. Het zijn kleine stapjes vooruit. Laten we elkaar in Bernheze helpen door zoveel mogelijk lokaal te kopen of af te halen bij winkels en horeca.

Samen gaan we stap voor stap vooruit!

Meer nieuws