Koningsdag 2021

Donderdag 22 april 2021

Wat hadden we allemaal gehoopt dat we dit jaar weer op de normale manier Koningsdag konden vieren. Te beginnen met het officiële vlag hijsen in de kernen, als teken dat de festiviteiten van start gaan.

We keken uit naar volle terrasjes, overal muziek en activiteiten voor de kinderen. De reveille, aubade, de ontvangsten van de gedecoreerden, de spullenmarkten, fietstochten, speurtochten, optredens van bandjes en de traditionele Koningsnachten. Bernheze dat overal oranje kleurt.

Ieder jaar maakt het college een ronde langs alle kernen om zelf te ervaren wat er allemaal wordt georganiseerd door de Oranjecomités. Om samen met de inwoners en kinderen Koningsdag te vieren. En dan zijn we trots op al die vrijwilligers die zich telkens weer inzetten om er een groot feest van te maken voor iedereen.

Helaas kan dat ook dit jaar nog niet. Gelukkig hebben sommige Oranjecomités alternatieven gevonden om toch iets leuks te organiseren. Een digitale fietsversiertocht, een speurtocht, gezinsfietstocht, quiz of leuke opdrachten in een speciaal Koningsboekje.
Anders dan andere jaren, maar toch een manier om een beetje feestelijk Koningsdag te vieren.

Ik kijk uit naar volgend jaar en hoop dat Bernheze dan weer oranje kleurt. Dat ik weer samen met alle inwoners Koningsdag kan vieren.

Voor nu wens ik mede namens het college alle inwoners en speciaal de kinderen in Bernheze een fijne Koningsdag toe. Laten we die dag allemaal de vlag uithangen om er toch een feestelijk tintje aan te geven.

Marieke Moorman,
Burgemeester

Meer nieuws