Lintjesregen 2022

Dinsdag 4 mei 2021

De lintjesregen is een waardevolle traditie die ieder jaar plaatsvindt, dus ook weer in 2022. Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Iemand die zich op bijzondere wijze inzet of heeft ingezet voor de samenleving? Dan kunt u hem of haar voor een Koninklijke onderscheiding voordragen.

Wie kunt u voordragen?

Iemand kan een Koninklijke onderscheiding krijgen als hij of zij:

  • minimaal 15 jaar lang als vrijwilliger actief is. Het moet gaan om een aaneengesloten periode van 15 jaar.
  • vrijwilligerswerk doet voor de samenleving;
  • geen (vaste) vergoeding voor het vrijwilligerswerk ontvangt;
  • van aantoonbaar onbesproken gedrag is;
  • nog als vrijwilliger actief is of het vrijwilligerswerk hoogstens 1 jaar voor de aanvraag heeft beëindigd.

Onderscheiding aanvragen?

Neem eerst contact op met de gemeente

Voordat u een aanvraag indient, is het verstandig om contact op te nemen met de medewerker Kabinetszaken van de gemeente Bernheze, telefoon 0412-45 88 88. Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Zo voorkomt u teleurstellingen en weet u zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen.

Vraag de onderscheiding voor 15 juni 2021 aan

U kunt Koninklijke onderscheidingen tot 15 juni 2021 aanvragen via: www.lintjes.nl. Zodra u het korte online verzoekformulier heeft ingevuld, belandt het formulier bij de woongemeente van de persoon die u wilt voordragen. Uw verzoek wordt bekeken en beoordeeld of er voldoende aanleiding is om over te gaan tot de voordracht. Mogelijk wordt daarover eerst contact met u opgenomen. Daarna ontvangt u per e-mail een link naar het complete digitale voorstelformulier.

Meer nieuws