Laadpalen in uw wijk? Denk mee!

Dinsdag 12 oktober 2021

De komende jaren gaan steeds meer mensen elektrisch rijden. De gemeente stimuleert dit graag, want het draagt bij aan een schone en leefbare gemeente. Hiervoor is het wel nodig om de komende jaren laadpalen te plaatsen bij openbare parkeerplekken in alle dorpen van de gemeente Bernheze.

Laadpalen worden geplaatst op basis van aanvragen door bewoners of op basis van de verwachte toename van het aantal elektrische auto’s. Vattenfall gaat tenminste 13 nieuwe laadpalen plaatsen. Hiervoor hebben we de potentiële laadlocaties in beeld gebracht.
De omwonenden van deze laadlocaties ontvangen deze week een brief met daarin de vraag om hun mening te geven.

Omwonenden kunnen van 13 oktober tot en met 24 november hun mening geven via het online participatieplatform van onze gemeente: www.samenbernheze.nl/laadpalen. In november gaat de gemeente alle inbreng bekijken en wordt een formeel besluit
genomen. De laadpalen zullen naar verwachting in de eerste helft van 2022 geplaatst worden. Aanvragen worden eerder geplaatst.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten